Még pár napja készítettem a Diós körtés desszertet és nagyon bejött ez a lekváros tölteléke. Mivel akkor nagyon fel voltam buzdulva két leveles tésztát engedtem ki, így volt egy, plusz még a másik maradéka. Gondoltam keverek még egy adag diót és megtöltöm vele a tésztát. Nagyon fincsi lett.
Leveles tészta – 20 dkg darál dió – lekvár – cukor – fahéj – rum – tojás
A darál dióhoz annyi lekvárt adjunk, hogy egy kellemes krémes tölteléket kapjunk. A cukrot és rumot már ízlés szerint adagoljuk. Én nem is tettem bele, mert a baracklekvárom édes. Rum ízét meg szeretem abból bőven löttyintettem. Mivel a lekváromban van fahéj azt már nem tettem, de akiében nincs, egy csipettel szórhat bele.
A tésztát kettéosztjuk és nyújtjuk ki (vagy nyújthatjuk duplájára és akkor csak ráhajtjuk). Egymástól távolabb bő kiskanálnyi halmokat helyezzünk, körbekenjük felvert tojással és hajtsuk, vagy tegyük rá a másik tésztarészt. Ujjunkkal igazítsuk ki a párnák helyét, majd késsel vagy derelyevágóval szabjuk ki. A szélét villával vagy késheggyel mintázzuk.
Ha nagyon pihentek vagyunk egy kis maradék tésztából készíthetünk díszítést is. Kenjük meg a tetejüket tojással, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.
Leveles tészta – 20 dkg darál dió – lekvár – cukor – fahéj – rum – tojás
A darál dióhoz annyi lekvárt adjunk, hogy egy kellemes krémes tölteléket kapjunk. A cukrot és rumot már ízlés szerint adagoljuk. Én nem is tettem bele, mert a baracklekvárom édes. Rum ízét meg szeretem abból bőven löttyintettem. Mivel a lekváromban van fahéj azt már nem tettem, de akiében nincs, egy csipettel szórhat bele.
A tésztát kettéosztjuk és nyújtjuk ki (vagy nyújthatjuk duplájára és akkor csak ráhajtjuk). Egymástól távolabb bő kiskanálnyi halmokat helyezzünk, körbekenjük felvert tojással és hajtsuk, vagy tegyük rá a másik tésztarészt. Ujjunkkal igazítsuk ki a párnák helyét, majd késsel vagy derelyevágóval szabjuk ki. A szélét villával vagy késheggyel mintázzuk.
Ha nagyon pihentek vagyunk egy kis maradék tésztából készíthetünk díszítést is. Kenjük meg a tetejüket tojással, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.
19 megjegyzés:
Guszták!A diósat nagyon szeretem!:-)
Milyen lekvár ment a dió mellé? Csak, hogy tudjam rendelek, vagy csinálok ;-)
Köszi Lányok!
Barack lekvár, de jó bele bármi. Meggy vagy szilva vagy épp ami van és szeretjük. Keverj ki egy kiskanálnyit és kóstold meg, hogy a te lekváros illik-e dióhoz.
Csodásak Bianka! Diósat kevésbé szeretem, de lekvárral kombinálva már jöhet bármilyen mennyiségben! :) A korábbi körtés alkotásod meg remekmű!
Úgy látom, elő kell keresnem a fagyasztóból a leveles tésztát, szuperfinom lehet:-))
Nagyon guszta a süteményed, a dió a lekvárral nagyon finom palacsintába próbáltam már én is.Kipróbálom majd így is!
fincsi lehet!
Csodás párosítás!:)
Ez finom lehet! Hasonlót csináltam karácsonyra, csak szaloncukrot formáztam a leveles tésztából! :) - Emőke
Hát ez a finomság tényleg ugy néz ki mind kis párnácskák-könnyü mint a pehej, és isteni finomnak néz ki!
Bianka gyönyörűek lettek,imádom a diósat,úgyhogy jöhet is:-)
Nagyon guszta!! Jöhetne egy-két párnácska, ha még jut belőle.:)
Bianka szeretnélek meghívni egy játékra, ha van kedved hozzá. Kérlek nézzél be hozzám a részletekért.
Ezt nagyon szeretném!!
Inycsiklando!!!!
Jól néz ki nagyon, megkóstolnám! :)
Húú, jól néznek ki!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Bianka, szép a sütid :) a pillangós poharakat hol lőtted?? :)
DióB. sajnos nem poharak, hanem gyertyatartók :)vagyis mécses
Megjegyzés küldése