2011. márc. 17.

Hamis gulyás


Hirtelen jött az ötlet, hogy jaj de jó lenne egy leves, és ha már leves, akkor gulyás, de mivel már nem volt idő kiolvasztani a húst, így maradt a hamis változat. Ahogy az eredeti, szerintem ez is háztartás és ízlés kérdése.

2 fehérrépa – 3 sárgarépa – 1 kisebb zellergumó – 1 hagyma – 1 paprika – só – bors – pirospaprika – majoránna – babérlevél – 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma – 4-5 szem burgonya – kolbász – tejföl – csipetkének való

Egy kis olajon megdinszteljük a felszeletelt zöldségeket, majd megszórjuk borssal, majoránnával, bőségesen pirospaprikával, babérlevelet is adunk hozzá és felöntjük vízzel. Megsózzuk vagy ízlés szerint ételízesítővel ízesíthetjük. Hozzáadjuk egészben a paprikát, a hagymát, majd kis lángon, lassan ¾-re megfőzzük. Amikor a zöldségek részben megpuhultak hozzátesszük a kockára vágott burgonyát és a vége fele a karikákra szelt kolbászt és csipetkét. Tejföllel tálaljuk.

Csipetke recept ITT

9 megjegyzés:

Ami írta...

Imádom a gulyást, és a hamisat is :) Nagyon guszta lett! És megint megdícsérem a csodaszép tálalást is :)

Nelli írta...

Szeretem a hamis változatot is.Gyorsan elkészíthető és mégis finom.
Gyönyörűek a fotók!:-)

Hobbychef írta...

Nagyon guszta lett, gyönyörű a fotó. Nem ezt hívják kolbász levesnek?
Bianka, stoktad nézni az e-mail fiokodat?

Bianka írta...

Köszönöm nektek

Hobbychef szoktam nézni, de nem kaptam viszajelzést, lehet spambe tette én meg azt...
Megpróbálnád még egyszer, köszönöm

Hobbychef írta...

Sorry, most látom, hogy a fiók "rövid"-re sikerült.
Még egyszer elküldtem az e-mailt. A biztonság kedvéért nézz be a spambe is.

Ditta írta...

Ha hasmis ha nem nagyon guszta lett az biztos,nagyon szép a tálalás!:-)

barbette írta...

Megyek főzök egy fazékkal. Jó ötlet. Sokszor nem jut eszembe mit is kéne....Szombaton meg ugye dolgozunk.:)

Bence/Emoke írta...

Meglepi nálam, gyere :)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm