2011. márc. 20.

Kukoricás, kapros,….csirkés ragú

Hosszabb felsorolni és leírni a hozzávalókat, mint elkészíteni az ételt. Könnyű és finom, egy igazi hétvégi vagy hétköznapi rohamkaja. Mivel fogyóban volt főtt étel és hétfőn munkába állok – ja igen munkába állok :))) – nem hagyhattam üresen a hűtőt így kiötlöttem ezt a remek kis egyveleget

Arasznyi póréhagyma – fél paprika – 1 csirkemell – egy konzerv kukorica – 4 nagyobb gomba – 1 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – petrezselyem – kapor – szerecsendió – 2 dl főzőtejszín – 1 kanál liszt – egy ujjnyi margarin vagy vaj

Egy kis vajon vagy margarinon megdinszteljük a felszeletelt pórét és paprikát. Majd fehéredésig átpirítjuk rajta a kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és belepréselünk egy kisebb fokhagymagerezdet. Felöntjük vízzel vagy alaplével. Amikor a hús félig megfőtt, mehet bele a gomba. A legvégén a tejszínes habarással a kukorica. Hagyjuk pár percet rotyogni, majd bőségesen szórjuk meg kaporral, petrezselyemmel és egy nagyon kevés szerecsendióval. Ízlés szerinti tésztával tálaljuk.

13 megjegyzés:

zoli írta...

Szia Bianka!
Gratulálok a munkához!!! Ez jó hír, remélem olyan, amilyet szerettél volna.
Ma indul a csomag. Ajánlott vagy sima legyen?
Üdv, Hugi

Hugi írta...

Bocsi, a kollégám regisztrációjával léptem be, nem vettem észre :(

egycsipet írta...

Gratulálok az új munkához! :)

Erinacea írta...

Jó kis gyors kaja, ötletes! Gratula a munkához!!!

Hobbychef írta...

Többszörös gratula: a kajához, az új munkádhoz, s máris 2. vagy a toplistában.

Citromhab írta...

Bianka, kérlek nézz be hozzám:-)
http://citromhab.blogspot.com/2011/03/dijozon.html

Nelli írta...

Kedves Bianka!
Gratula az új munkádhoz!Nálunk is hasonló készült ma ebédre.
Látom a kapor főszereplő lett!:-)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm
Hugi köszönöm, mindegy

Mónika írta...

Tetszik nekem nagyon.

Viki írta...

Azt hiszem erre éjjel egykor is vevő lennék :))) húúú de szeretem a kaprot is, a ragus ételeket is. Ide vele :)

Raindrop írta...

Örülök a munkádnak, sok sikert!

Életünk és ételeink írta...

Finom lehet, ezt a kombinációt még nem csináltam, valamelyik nap meg is főzöm, kedvet kaptam itt Nálad hozzá!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, és a munkás biztatásokat is :)