Nagyon szertejük a stefániát a fasírtot vagy bármilyen ehhez hasonló ételt. Még pár hónapja láttam egy újságban egy hasonló megoldás, így gondoltam ki kéne próbálni, mert már látványra is lenyűgöző. A másik öröm a szívemnek, hogy végre többet süt a nap :)
40 dkg darált hús – sok fokhagyma – egy kevés hagyma – pirospaprika – bors – só – majoránna – 2 tojás – 2 zsömle – zsemlemorzsa
2 tojás – 1 dl tej – 1 bő kanál liszt – só – bors
A 2 tojást elkeverjük a többi hozzávalóval és vagy serpenyőben vagy egy kicsi-kicsi sütőpapíros tepsiben, mint egy piskótát kisütjük. Miután kisült tekerjük fel egyből egy konyharuhába, hogy a húsos tekerésnél ne törjön.
A fasírthoz elkeverjük a húst a tojással, fűszerekkel, áztatott zsemlével és kevés zsemlemorzsával. De ezt bárki ízlése szerint elkészítheti, vagy saját fasírtalapját használhatja.
Kiterítünk egy fóliát, arra elegyengetjük a fasírt húst, majd rátesszük a tojást. Óvatosan feltekerjük és jól áthempergetjük zsemlemorzsában. Egy kikent tepsiben 180 fokon letakarva 50-60 percig pároljuk majd tetejét levéve, készre sütjük.
40 dkg darált hús – sok fokhagyma – egy kevés hagyma – pirospaprika – bors – só – majoránna – 2 tojás – 2 zsömle – zsemlemorzsa
2 tojás – 1 dl tej – 1 bő kanál liszt – só – bors
A 2 tojást elkeverjük a többi hozzávalóval és vagy serpenyőben vagy egy kicsi-kicsi sütőpapíros tepsiben, mint egy piskótát kisütjük. Miután kisült tekerjük fel egyből egy konyharuhába, hogy a húsos tekerésnél ne törjön.
A fasírthoz elkeverjük a húst a tojással, fűszerekkel, áztatott zsemlével és kevés zsemlemorzsával. De ezt bárki ízlése szerint elkészítheti, vagy saját fasírtalapját használhatja.
Kiterítünk egy fóliát, arra elegyengetjük a fasírt húst, majd rátesszük a tojást. Óvatosan feltekerjük és jól áthempergetjük zsemlemorzsában. Egy kikent tepsiben 180 fokon letakarva 50-60 percig pároljuk majd tetejét levéve, készre sütjük.
13 megjegyzés:
Nagyon ötletes! Meg tudnék enni pár szeletet belőle!
Szó szerint én is ezt akartam írni! Nagyon ötletes, és nagy esélyt látok rá, hogy itthon is bevezethető!!!
Bianka! Köszi:)
ui.: mennyi idő alatt készül?
Nagyon mutatós!
Köszönöm nektek :)
Ginkó kb. 1,5 óra
Hú,ha,én is bevállalnám szívesen,nagyon guszta lett,remek ötlet!:-)
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Hat ez aztan jol nez ki!!!!
Szeretem az ilzen tekert-facsart ételeket, finomak és mutatósak is mellette, és az olajbogyó tökéletes kiegészítője.
Jut még nekem is belőle?:-)Látom mindenki vett már belőle!:-)
Arata apetisant.
Gusztusos, a gyerekeim állandóan ilyesmit ennének:)
Nagyon guszta!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése