2011. ápr. 4.

Sörbundás, sajtos, pórés csirke

Mint láthatjátok a blogon, nagyon szeretjük a bundás husikat, tudom, hogy most nem divat az olajban sütés, de nem tudunk ellenállni a kísértésnek. Persze, ha már ilyen bűnbe esünk, legalább csirkét használunk, amit ajánlok is, mivel a bunda gyorsan megsül, így a sertésnek, de még a pulykának sem lenne igazán ideje átsülni.
Csirkemell – 2 dl sör – egy ujjnyi póréhagyma – só – bors – petrezselyem – 4-5 reszeletnyi sajt – liszt a forgatáshoz és 3-4 kanál liszt a bundához – 2 tojás A csirkemelleket vastagságában kettévágjuk és enyhén megklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, de húsfűszert is használhatunk, majd lisztbe forgatjuk. A bundához a tojásokat jól elkeverjük, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, petrezselyem), apróra vágott (négybe, majd vékony szeletekre) pórét, reszelt sajtot, sört és annyi lisztet, hogy egy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapjunk. Nekem elég volt 3 kanál liszt, de az én kanalaim nagyok. Forgassuk bele a csirkét, majd bő forró olajban süssük készre. Sütés közben vegyük vissza a hőfokot, hogy legyen ideje a csirkének átsülni.

12 megjegyzés:

4Gyerek írta...

pórét épp most tettem bele egy mungóbabos levesbe.
na majd legközelebb ezt is kipróbálom, ötletes.

Nelli írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Nelli írta...

Poréhagymásan még nem készítettem!Fini lehet!

Szemi írta...

Nagyon finom lehet.

Dia írta...

Nagyon finom lehet, de sajnos Nekem az olajban sütést még hanyagolnom kell.

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon jól hangzik ez a bunda, halhoz (pl. pangasiushoz) is tök jól el tudnám képzelni!

Életünk és ételeink írta...

Igen, a sörbundás csirkének nehéz ellenállni, mi jó adag fokhagymás tejföllel szoktuk enni, a póréhagyma jó ötlet!

Gizi írta...

Szuper jó recept, és nagyon guszta a húsika. Nálunk is nagy kedvenc a bundás hús, igaz elég ritkán készül mostanában.:)

Elisabeth írta...

Ez aztán kitünő...hüü, az egyik legnagyobb kedvncem. Nagyon guszta, és finom volna, egy jó kis magyaros uborka salátával:DDD

Juci írta...

Azt a tálikát tele husikkal elfogadnám mára ebédre!

Latsia írta...

Divat vagy nem, szerintem finom. Ilyeneken nőttünk fel és milyen szépek lettünk!:-)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm