A Pataki tál és Hamm bekaplak tavaszi receptversenyére készítettem. Örültem ennek a feladatnak, mert régen ki szerettem volna már próbálni ezt a receptet, de sosem volt rá lehetőségem vagy inkább hangulatom. Bár tésztát tartalmaz diétások is ehetik, főétkezések idején, mert akkor egy kis szénhidrát is belefér. Nekem nagyon bejött és szerintem, a húsmentes életmód kedvelői is imádni fogják. 13 cm-es pitesütőben 2 főre szóló recept. Ha kisebbeket választunk akkor annál több :) Egy ilyen tálka bőven, nagyon is bőven elég egy főre.
Tészta: 15 dkg liszt – 2 csipet só – 7 dkg vaj – 1 tojássárgája Zöldség: 1 fél zeller – 1 nagyobb sárgarépa – 1 kisebb vagy fél fehérrépa – 2 fej gomba – 1 cukkini – arasznyi póréhagyma – egy kisebb gerezd fokhagyma – só vagy ételízesítő – bors – majoránna – petrezselyem – kevés vaj Öntet: 2 tojás – 1/2 teáskanál étkezési keményítő – 1 kiskanál citromlé – egy kisebb doboz tejföl – 5 evőkanál tej – szezámmag – só – bors A tésztához a hozzávalókat (puha vajjal), két kanál vízzel összegyúrjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Addig a zöldségeket megpucoljuk, amit tudunk a nagyobb reszelő részen lereszelünk, a pórét és a gombát apróra vágjuk. De mindenki ízlése szerint variálhatja a zöldségeket, mert valójában bármit tehetünk bele. Egy kis vajon megpároljuk (kb. 3-5 perc), hozzáadjuk a fűszereket, préselt fokhagymát és hagyjuk egy kicsit hűlni, míg a tésztánk pihen. A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük a vékonyan kikent vagy tapadásmentes kosarakat, piteformákat. De nem fontos nyújtani és koszolni a munkapultot kézzel is elvégezhetjük. Az alját megszurkáljuk. Belekanalazzuk a zöldségeket és ráöntjük a tojással, citrommal, tejjel, keményítővel, kevés sóval, borssal elkevert tejfölt. Tetejét megszórjuk szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha szükséges 180 fokra visszavehetjük.
17 megjegyzés:
Nagyon szép lett! Tálalás is tetszik!:)
hű, mai ebédre ilyent küldhetnél.
Nagyon jól néz ki, guszta szívesen megkóstolnám!
Nagyon guszta lett.
Ebédre én is szívesen elfogadnám, annál is inkább, mert ma még nem volt kedvem még a konyha közelébe se menni.
Bianka, nagyon guszta lett!
Nagyon tetszik a tál is amiben sütötted!
Bianka!
Nagyon guszta lett,a fotók is csodásak!
Hát ez felháborítóan jól néz ki! :)
Nagyon guszta lett, én brokkolival imádom....
Jöhetne nekem is vacsira :) Iszonyat jól néz ki!
Huhaaa, ez nagyon jol nez ki. Azok a zoldsegek, megennek egyet!!!!
Guszta, én is szívesen elfogadnám! :-D Hajrá a versenyen!
Én is tudnék egy szeletkét enni belőle!Guszta nagyon!:-)
Nagyon gusztusos! Sok sikert a versenyen!!!!!!!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Bianka. Nagyot alkottál. Ez nagyon jól néz ki.
Nagyon jól néz ki.Bejelentkeztem rendszeres olvasódnak,mert én azt hittem már az vagyok.Most jöttem rá,hogy nem.Pótoltam.
Megjegyzés küldése