2011. máj. 17.

Lollo saláta

Nagyon szeretem, van olyan szintű a rajongásom, mint a jégsaláta iránt. Még nem ettem keserű példányt (biztos van) és sokkal roppanosabb mint a sima fejes saláta. Már a neve is tetszik. A piaci néni szerint Gina Lollobrigidáról kapta a nevét, bár ezt nagyon kétlem :))), ami igaz az igaz, hogy mediterrán, olasz eredetű zöldség.

1 fej Lollo saláta – 1 szár újhagyma – 2 gerezd fokhagyma – 2 kanál ecet – só – cukor

Az öntetet, mindenki ízlése szerint készítse, mert van, aki savanykásabban, van, aki édesebben szereti. Én úgy szoktam, hogy alapnak veszek két kanál, étkezési ecetet és folyamatos kóstolgatás mellett ízesítem cukorral és sóval, miközben keverek hozzá vizet. Közben vékony szeletekre felvágok egy újhagymát és fokhagymát. Nagyon ütős lesz tőle, sokkal ízesebb.

12 megjegyzés:

sedith írta...

jól hangzik
csak lemaradt egy l a nevéből:)

Bianka írta...

Köszönöm javítottam

Hobbychef írta...

Gina Lollobrigita is gyönyörű volt, meg ez a saláta is az. Én mindkettőt bevállalnám.

Foodafok írta...

Király!! Én is nagyon szeretem!

Éva írta...

Nagyon guszta friss ropogós salátának néz ki!

Mary írta...

Jól néz ki nagyon! :)

Reka írta...

Frissitoen finomnak nez ki!!!!

Gizi írta...

Nagyon fincsi lehetett a karaj mellé, na most jól meg is éheztem.:)

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon guszta:-)

Nelli írta...

Ilyenkor olyan jó, hogy annyiféle salit lehet készíteni.:-)

Juci írta...

Nekem is van ilyen recés salátám a kertemben. Finooom!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm