Nyáron képes lennék minden héten paradicsomlevest enni. Télen el sem tudnám képzelni, főleg, hogy langyosan, majdnem hidegen szeretem enni. Mivel elfogyott a retro betűtészta kénytelen voltam kitalálni valami levesbetétet. Így jött a friss petrezselymes vajas galuska ötlete. Megérte….
Leves: 1-1,5 kanál liszt – olaj – só – cukor – 1 hagyma – fél paprika – fél zellergumó vagy levele – 2 nagy vagy 4 kicsi paradicsompüré – majoránna
Galuska: 1 kanál vaj vagy margarin – só – 1 tojás – liszt – petrezselyem
Készítünk egy rántást, amit felöntünk paradicsompürével elkevert vízzel. Beletesszük egészben a zellergumót vagy levelét, a hagymát, a paprikát és lassú tűzön, odafigyelve, hogy ne égjen oda legalább negyed óráig főzzük, hogy a zöldség ízét átvegye. Közben ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és ízlés szerinti cukorral. Sóból és cukorból is hihetetlenül sokat fel tud venni. A vizet mindig pótoljuk, ha szükséges. Utána mehet bele a galuska és készre főzzük. A galuskákat most kisebb méretre formázzuk.
Galuska: egy, másfél kanálnyi lágy vajban elkeverünk egy tojást, egy csipet sót, petrezselymet és annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen. Kiskanállal szaggassuk.
Leves: 1-1,5 kanál liszt – olaj – só – cukor – 1 hagyma – fél paprika – fél zellergumó vagy levele – 2 nagy vagy 4 kicsi paradicsompüré – majoránna
Galuska: 1 kanál vaj vagy margarin – só – 1 tojás – liszt – petrezselyem
Készítünk egy rántást, amit felöntünk paradicsompürével elkevert vízzel. Beletesszük egészben a zellergumót vagy levelét, a hagymát, a paprikát és lassú tűzön, odafigyelve, hogy ne égjen oda legalább negyed óráig főzzük, hogy a zöldség ízét átvegye. Közben ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és ízlés szerinti cukorral. Sóból és cukorból is hihetetlenül sokat fel tud venni. A vizet mindig pótoljuk, ha szükséges. Utána mehet bele a galuska és készre főzzük. A galuskákat most kisebb méretre formázzuk.
Galuska: egy, másfél kanálnyi lágy vajban elkeverünk egy tojást, egy csipet sót, petrezselymet és annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen. Kiskanállal szaggassuk.
14 megjegyzés:
A paradicsomleves nálam is nagy favorit! :) Nagyon guszta! :)
Nagyon ütős:))))
parileves bármikor
Jól néz ki! Sajna nálam nem megy. :(
Tetszik ez a levesbetét a parilevesbe!
Nagyon szeretem.
Mi is imádjuk,habár mi is betűtésztával fogyasztjuk,de nagyon izgalmasan hangzik a levesbetéted:-)
Nem ettem még ilyen formában, de biztos vagyok benne, hogy nagyon ízlene!!!
Megenném most is!
Imadnivalo!!!!
En imadom a paradicsom levest, egesz evben. Nagyon finomnak nez ki a petrezselymes galuskaval:D
guszta! nálam is bármikor jöhet :)
Bianka, te kukucskáltál a konyhámban ? :) Én is zelleresen készítem, s nálunk is jöhet akár folytonosan. Nagyon gusztusos a tálalásod :))
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése