2011. júl. 2.

Majoránnás, májas párna

Végre túl vagyok a két napos fejtágításon, tanfolyamon. Azért nem is tudtam főzni, mert hazaérve csak néztem ki a fejemből és örültem, hogy még maradt hely egyáltalán valamicske gondolat megformálására. Viszont, ma már toppon vagyok, este buli volt, ma már barackot is szedtünk, amiből fincsi lekvárt készítek, vagyis happy az élet :)

Egy csomag leveles tészta – fél kiló pulyka vagy más máj – só – bors – majoránna – 3-4 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – tojás

A májat megtisztítjuk és nem vastagságában, hanem széltében kettévágjuk. Ha csirke, akkor nem kell, mert az nem olyan nagy kiterjedésű. Hiedelemmel ellentétben a pulyka májat előre is be lehet sózni nem lesz kemény. Besózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával. A szalonnát apróbb kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A húsát kivéve a visszamaradt zsírban kérget sütünk a májra.(Életveszélyes művelet, nagyon fröcsköl, tetővel védekezzünk, és az edényt tegyük félre pár másodpercre, ha meg akarjuk fordítani májat) Majd hagyjuk állni, míg jó vékonyra nyújtjuk a tésztánkat. Téglalapokat vágunk és ráteszünk egy májat, szalonnát, vékony szeletekre vágott hagymát, behajtogatjuk és megkenjük tojással. Mindenki ízlése szerint csomagolhatja. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Nos, nekem a tojás résznél egy kis bibi támadt, mivel bevásárlás előtt álltunk elfogyott a tojás így egy ecsettel, a szalonna zsírjával kentem be. Isteni lett, csak emiatt nem lett olyan szép fényes és roppanós.

5 megjegyzés:

Kriszta írta...

Látom neked is bejön a leveles tészta-máj párosítás!:)Nagyon fincsi4:)

Éva írta...

Nagyon guszta lett! Szeretem a csirkemájat de még így nem próbáltam készíteni pedig finom lehet?

Mary írta...

Gusztusos lett nagyon!:)

Bianka írta...

Köszönöm

Dia írta...

Jujj, de finom.