2011. júl. 18.

Rántott cukkini, kukorica salátával

Gyors és nagyon finom. Cukkini egyébként is nagy favorit, de páromnak készítettem husikát is, hiszen férfiemberből van :) Csak ne kéne panírozni, mert azt nagyon utálatos feladat. De a kukorica minden pénz megér :)

1 cukkini – só – liszt – 2 tojás – zsemlemorzsa – 1 konzerv kukorica (vagy friss) – majonéz – tejföl – petrezselyem – majoránna – bors – csipet pirospaprika – fél hagyma (lila)

A cukkinit kb. ujjnyi vastagra szeljük, sózzuk és bepanírozzuk. A panírozás ugyanúgy zajlik, mint a húsnál, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Bő forró olajban kisütjük és papírtörlőre szedjük.
A kukorica salátát érdemes előbb elkészíteni. Egy hogy összeérjenek az ízek, kettő, hogy finom hidegre hűljön. Ha van lehetőségünk friss kukoricából készíteni, akkor a főtt csőről vágjuk le a szemeket. A majonézt, tejföllel, fűszerekkel, sóval, vékony szeletekre vágott hagymával és kukoricával összekeverjük.

13 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon guszta így zsemlemorzsában is,én csak liszt tojásban panírozom.

Kati írta...

Mi is csak lisztbe és tojásba szoktuk forgatni, de így is biztos finom, ja és a kukoricát imádom.

MrsSame írta...

A barátnőm kipróbálta rösztiként. Ma én is úgy fogom készíteni kukoricasalátával. :D

Beastie írta...

a rántott cukkini jól csúszna a lányoknál is, pedig igaziból nincs úgy elrejtve mint a sütikben :)
a saláta pedig nagy kedvenc

Betty írta...

Hát nálam is ez van, nem nagyon szeretek panírozni, de olyan gusztán néz ki, hogy mégis kedvet kaptam. :)
Van nálam egy kis meglepetés a számodra. Nézd meg légyszíves!

Hobbychef írta...

Guszta lett. Egyébként a rántott cukkini finom prézlivel és anélkül is. Gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint a rántott hús, vagy párizsi szelet esetében. Én a tartárhoz teszek még őrölt borsot, egy kevés citromot és fehérbort is.

Éva írta...

Nagyon finom lehetett, szeretem a rántott cukkinit, patiszont ....A kukorica salátát nem próbáltam még eddig!.:-))

Eszter írta...

Tudod mit? Cseréljünk menüt mára! ;-) Nekem is jöhet, úgy, ahogyan van. Ez annyira jó kaja! Meg is kívántam, pedig nem régen ettem. Csak tényleg az a panírozás...de megéri!

elisabeth@foodandthriftfinds írta...

Nagyon guszta, es finom!

Reka írta...

Hat ez nagyon finom lehet!!!!

Blogkonyha írta...

Uh, de szeretem! Nagyon guszta!!! Tartárral mártogatva, isteni!

Petra írta...

Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám. :D

Bianka írta...

Köszönöm nektek