Másnak indult, de ez lett belőle. Gondolom mindenki háztartásában vannak olyan termékek a kamrában vagy hűtőben, amik sosem hiányozhatnak a repertoárból. Ilyen nálam pl. a gyümölcskonzerv, leveles tészta és puding, amiből sec-pec egy finom desszertet lehet sütni. Hideg pudinggal is, de mint jelen esetben meleggel is készíthetjük.
1 csomag leveles tészta – 1 nektarin – 1 vegyes gyümölcskonzerv – 1 főzhető vaníliás pudingpor – 3-4 kanál cukor – 50 g vaj vagy margarin – 4 dl tej
A vaníliapudingot, a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük (csak 0,5l helyett 0,4l tejjel) és félretesszük. Néha kevergessük, hogy ne álljon össze.
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd egy kikent piteformába helyezzük. Megigazgatjuk a széleit, megszurkáljuk és beleszabunk egy sütőpapírt, amit bőven megszórunk lencsével, rizzsel vagy éppen amink van. Azért van erre szükség, hogy elősütés közben ne emelkedjen fel a tészta. Tegyük 180 fokos előmelegített sütőbe és addig süssük, míg nem kap egy kis színt (kb. 15 perc).
Közben a pudingot keverjük ki a margarinnal. Ha elősütöttük a tésztát óvatosan szabadítsuk meg a nehezéktől, majd öntsük bele a krémet és szórjuk meg a gyümölcsökkel. Tegyük vissza még legalább 20 percre. Élvezetes, könnyű és finom. Langyosan is fogyasztható.
1 csomag leveles tészta – 1 nektarin – 1 vegyes gyümölcskonzerv – 1 főzhető vaníliás pudingpor – 3-4 kanál cukor – 50 g vaj vagy margarin – 4 dl tej
A vaníliapudingot, a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük (csak 0,5l helyett 0,4l tejjel) és félretesszük. Néha kevergessük, hogy ne álljon össze.
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd egy kikent piteformába helyezzük. Megigazgatjuk a széleit, megszurkáljuk és beleszabunk egy sütőpapírt, amit bőven megszórunk lencsével, rizzsel vagy éppen amink van. Azért van erre szükség, hogy elősütés közben ne emelkedjen fel a tészta. Tegyük 180 fokos előmelegített sütőbe és addig süssük, míg nem kap egy kis színt (kb. 15 perc).
Közben a pudingot keverjük ki a margarinnal. Ha elősütöttük a tésztát óvatosan szabadítsuk meg a nehezéktől, majd öntsük bele a krémet és szórjuk meg a gyümölcsökkel. Tegyük vissza még legalább 20 percre. Élvezetes, könnyű és finom. Langyosan is fogyasztható.
8 megjegyzés:
s tudod mi lenne ebben a legjobb?
ha egy szeletke kilépne a monitoron
Nagyon guszta lett.
Nagyon guszta lett! Milyen jó ötletet adtál ezzel a rizs, vagy lencse nehezékkel!
Szeretem az ilyen gyorsan elkeszitheto deszerteket... nagyon fincsinek tunik :)
Azt sem bánnám, ha éppenséggel langyos. Ínycsiklandó. :)
Olyan ideges vagyok, hogy felrobbanok. Nem fogod elhinni, de nem tudok normális pudingot főzni.
Hétvégén három óriási tortát sütöttem, s mindegyikben főzött puding kellett, hát át is alakultak egészen más töltelékké.
Tamits meg engem kemény pudingot főzni!!!!!!!!
Tiék nagyon csábító!
Juj de finom lehetett! :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése