2011. okt. 25.

Almás sült csirkecomb, fűszeres fahéjas rizzsel

Az alma az egyetlen gyümölcs, amit szívesen sütök húsok mellé. Nem csak remek ízzel gazdagítja a húst, de ünnepélyes jelleget is kölcsönöz, főleg, ha fűszeres fahéjas rizzsel tálaljuk. Karácsonyi hangulatom lett, van. Visszavonhatatlanul elért a varázsa. És az illatok…
Az almás sült csirkét már készítettem, aminek a receptjét
ITT találjátok, valójában itt a köreten van a hangsúly. A rizst csak az igazán bevállalós embereknek készítsük, mert elsőre idegennek tűnhet. 1 bögre rizs – 1 nagyon kicsi hagyma – 5-6 szem szegfűszeg – egy darabka egész fahéj – csipet kardamon – csipet kakukkfű – só – bors

Egy kis olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a fűszereket, préselt fokhagymát, majd a rizset. Átforgatom egy kicsit, majd hozzáadom a rizs mennyiségének 3X részét vízként. Lassú tűzön készre főzöm. Ha szükséges még adok hozzá vizet.

9 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Akkor már nálatok karácsony van? A fűszerek illata engem is megtud téveszteni. Nagyon finom lehetett! Az egyik nap sütöttem fahéjas sütit és nekem is karácsonyi hangulat fóbián lett!:-)) Olyan hamar itt lesz a nyakunkon!

Mary írta...

Érdekes finom étel Bianka! :)

Névtelen írta...

Nálunk is nagy kedvenc az almával sült hús.
Viszont a gyerekek miatt egy egész almát kell számolni combonként:)
Boldog névnapot Neked Bianka,gyakran jövök látogatóba:)
Csilla

Névtelen írta...

Very nice and delicious!!:-P
Bravissima
Kisses
Daiana

Gizi írta...

Szeretem az új dolgokat, és ez a rizs nekem az. Nagyon finom lehetett, én is kifogom próbálni. Nagyon guszta így a combikával együtt, most szívesen megkóstolnám.:)

Nelli írta...

Finom lehet nagyon Bianka!A kókuszos rizs is finom, próbáltad már?

Mónika írta...

Szeretem az ilyen sülteket. Gusztusos!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Ottis írta...

Hát ennék most belőle, megéheztem ezt nézegetve :)