Kedves munkatársnőm szülinapjára készítettem ezt a csupa csoki tortát. Igazi ízorgia, olyan elélvezős, reklámos…. Külső része ropogós, belső része puha, ami ne tévesszen meg senkit nem maradt nyers. A tetején a grillázs, felteszi az I-re a pontot. Az a jó, hogy nincs benne liszt. Vagyis, ha olyan csokoládét használunk, ami nyomokban nem tartalmaz glutént, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Maga az alap receptet, egy Csoki klub nevezető helyről szedtem, de én felturbóztam egy kicsit :) Tészta: 3 tábla étcsokoládé (270 g) – 15 dkg vaj – 5 tojás – 2 evőkanál habtejszín – 20-25 dkg cukor – 1 evőkanál kakaópor – 3 evőkanál tej (zsíros) – csipet só – 1 csapott kanál rum – 1 csapott mokkáskanál fahéj
Teteje: 1 tábla étcsokoládé (90 g) – 5 dkg vaj
Grillázs: 20 dkg cukor – 20 dkg dió Kezdjük a grillázzsal. Készítsünk elő egy bevajazott alufóliát. Arra öntsük majd a forró cukrot, mert így nem fog letapadni. A cukrot olvasszuk meg és amikor szép aranybarna, gyorsan keverjük el benne az apróbb darabokra tört diót. Öntsük a fóliára, majd lapítsuk el és hagyjuk dermedni, megkötni.
A tésztához olvasszuk meg a csokoládét és vajat (tűzön vagy mikróban). A többi hozzávalót keverjük el egy tálba, majd adjuk hozzá csoki krémet. Használjunk robotgépet. Öntsük egy kikent és kakaózott sütőformába (jelen esetben nagyobb őzgerinc), majd 150 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percet, majd nagyobb hőfokon, mondjuk 170-en még 10 percet. Ne szomorkodjunk, ha a teteje bereped, vagy szétnyílik, mert hűlés közben, visszaáll minden a maga helyére. Tűpróbát jelen esetben nem érdemes alkalmazni, mert a belseje puha marad. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig a maradék tábla csokit olvasszuk meg az 5 deka vajjal, majd terítsük el a tetején. A grillázs díszhez a cukros diót egy klopfolóval vagy nyújtófával törjük össze és szórjuk meg a csokoládét.
Teteje: 1 tábla étcsokoládé (90 g) – 5 dkg vaj
Grillázs: 20 dkg cukor – 20 dkg dió Kezdjük a grillázzsal. Készítsünk elő egy bevajazott alufóliát. Arra öntsük majd a forró cukrot, mert így nem fog letapadni. A cukrot olvasszuk meg és amikor szép aranybarna, gyorsan keverjük el benne az apróbb darabokra tört diót. Öntsük a fóliára, majd lapítsuk el és hagyjuk dermedni, megkötni.
A tésztához olvasszuk meg a csokoládét és vajat (tűzön vagy mikróban). A többi hozzávalót keverjük el egy tálba, majd adjuk hozzá csoki krémet. Használjunk robotgépet. Öntsük egy kikent és kakaózott sütőformába (jelen esetben nagyobb őzgerinc), majd 150 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percet, majd nagyobb hőfokon, mondjuk 170-en még 10 percet. Ne szomorkodjunk, ha a teteje bereped, vagy szétnyílik, mert hűlés közben, visszaáll minden a maga helyére. Tűpróbát jelen esetben nem érdemes alkalmazni, mert a belseje puha marad. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig a maradék tábla csokit olvasszuk meg az 5 deka vajjal, majd terítsük el a tetején. A grillázs díszhez a cukros diót egy klopfolóval vagy nyújtófával törjük össze és szórjuk meg a csokoládét.
És akkor legyen a bulis szelet kép is. Nagyon örült neki :)
17 megjegyzés:
Bianka, ez a csokik csokija!! Ki fogom próbálni!!
Hű, de gyönyörű! A receptet én is viszem. :)))
Ez nagyon finom lehetett,ilyen hozzávalókból,meghiszem :)
uuu, ez nagyon fincsi... a ferjem csokimanias, meglepem majd vele :)
Uhhhhh, ez merénylet, ajjajj, azt hiszem hétvégén megvan a desszert. :)
Nagyon fincsi lehet, csoki csokival guszta nagyon !
Hú, de guszta! Igen Bianca=Bianca. Szívesen.
Nagyon jól néz ki:) Nálunk is vannak csokifüggők, jól jön ez a recept.
Kimondottan fantasztikus! Én csokiimádó vagyok!
Az a szelet kérem, az az olyan, hogy jaaaaj! :D Jöhet, de kalóriák nélkül lécci! :D
De guszta! Hű, nagyon tetszik! Az a szelet!....Nyamm!
Az anya,de guszta:-),nagyon fincsi lehet!:-)
látom sok helyen felbukkan mostanság a dió
Nagyon finom, a diogrillazs szuper !!!!
Őszintén megmondom, hogy nem annyira rajongok a csokis tortákért, de ez félelmetesen jól néz ki, már tegnap szemet vetettem rá.
Köszönöm
Wow, ez brutál jól néz ki...engem az ilyen mindig levesz a lábamról. :)
Megjegyzés küldése