Nagyon kellemes emlékekkel párosul a borzaska, mivel ez volt az első étel, amivel férjem kedvesen várt egy nehéz munkanap után. Büszke voltam rá, mert irtózik a nyers hús érintésétől és főzni sem tudott, de ebből is látszik, jó, ha van otthon 1-2 szakácskönyv. Nagyon illenek hozzá a mártogatósok. Egy, két kivételtől eltekintve, mindig tejfölös alapút készítek. Mivel nagy krumplipüré rajongó vagyok azt készítettem hozzá, de férjnek sült krumplit, amivel igazán jó, mert akkor azt is lehet tunkolni :) 1 nagy csirkemell – 1 kisebb sárgarépa – 1 újhagyma v. kisebb arasznyi póré – 2 ujjnyi sajt – 3-4 reszeletnyi cukkini – 1 gerezd fokhagyma – liszt – tej – 2 tojás – só – bors – majoránna – ha van metélőhagyma – petrezselyem
Mártogatós: egy nagydoboz tejföl – 1 gerezd fokhagyma – só – bors –csipet cayen bors – majoránna – nagyon apróra vágott petrezselyem
Kezdjük a bunda és mártogatós bekeverésével, hogy az ízek összeérjenek. Egy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell, hogy készítsünk. Így a liszt és tej arányát érzésre kell adagolni a többi hozzávalóhoz. Én egy fél tálnyi mennyiséget szoktam készíteni. Minden hozzávalót a nagy lukú reszelőn készítsünk elő, kivéve a fokhagymát, amit préselünk és a hagymát amit apróra vágunk. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk. Tegyük hűtőbe.
A mártogatóshoz a préselt fokhagymát és a többi hozzávalót jól keverjük össze.
A fél csirkemelleket nem csak ketté, de széltében is megfelezzük. Enyhén klopfoljuk át. Azért érdemes, hogy vékonyabb legyen, mert a vastag bunda miatt nem sülne át rendesen. Szórjuk meg sóval, borssal és mártsuk lisztbe.
Forrósítsuk fel az olajat, a csirkét mártsuk a bundába, majd tegyük bele. Vegyük vissza a hőfokot, hogy a bunda ne égjen meg, de csirkének legyen ideje elkészülni. A végén újra vegyük magasabbra és süssük készre.
A zöldségekből bármit tehetünk hozzá, ami reszelhető vagy apróra vágható és nem esik szét.
Mártogatós: egy nagydoboz tejföl – 1 gerezd fokhagyma – só – bors –csipet cayen bors – majoránna – nagyon apróra vágott petrezselyem
Kezdjük a bunda és mártogatós bekeverésével, hogy az ízek összeérjenek. Egy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell, hogy készítsünk. Így a liszt és tej arányát érzésre kell adagolni a többi hozzávalóhoz. Én egy fél tálnyi mennyiséget szoktam készíteni. Minden hozzávalót a nagy lukú reszelőn készítsünk elő, kivéve a fokhagymát, amit préselünk és a hagymát amit apróra vágunk. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk. Tegyük hűtőbe.
A mártogatóshoz a préselt fokhagymát és a többi hozzávalót jól keverjük össze.
A fél csirkemelleket nem csak ketté, de széltében is megfelezzük. Enyhén klopfoljuk át. Azért érdemes, hogy vékonyabb legyen, mert a vastag bunda miatt nem sülne át rendesen. Szórjuk meg sóval, borssal és mártsuk lisztbe.
Forrósítsuk fel az olajat, a csirkét mártsuk a bundába, majd tegyük bele. Vegyük vissza a hőfokot, hogy a bunda ne égjen meg, de csirkének legyen ideje elkészülni. A végén újra vegyük magasabbra és süssük készre.
A zöldségekből bármit tehetünk hozzá, ami reszelhető vagy apróra vágható és nem esik szét.
13 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! Én, a krumplis változatot ismerem.
Nagyon jól néz ki és fincsi lehet:) Jó kis meglepetés egy fárasztó nap után, aranyos a férjed:)
Nagyon guszta! :)
Nagyon guszta finom lehet!
Hozzád bármikor mennék szivesen ilyen isteni finom ebédekre!
Nagyon guszta, gyönyörü arany szinü bundás csirke!
Klassz recept már megint. Mentem is az elkészítendők közé. :)
Nagyon guszta!! Én is viszem a receptet.:)
Bianka!Megint milyen finomságot hoztál!Elviszem!:-)
Bun... o saptamana frumoasa!
Nagyon fincsi lehet,köszönjük a receptet!:-)
Guszta, biztos fincsi is.
Névnapod alkalmából sok boldogságot kívánok.
Nagyon boldog névnapot kívánok sok szeretettel.
Köszönöm a névnapi köszöntéseket
Megjegyzés küldése