Ünnepi, vendégváró ételnek is készíthetjük, hiszen előre dolgozhatunk vele. Mikor jönnek, a számunka kedves emberek csak készre sütjük. A köretnek lenmagos burgonyalepényt készítettem színes burgonyapüréből, de mivel izgalmas és még főételként is fogyasztható egy egy másik, teljes bejegyzést szánok rá:) 1 csirkemell – egy tasak bacon szalonna – 3-4 dl tej – 5 gerezd fokhagyma – só – bors
A csirkét érdemes legalább egy éjszakán át pihentetni a pácban, hogy igazán átjárják az ízek. A húst tetszés szerint szeletelhetjük, csak figyeljünk oda, hogy egy időben süljön át a szalonnával. Ne járjunk úgy, hogy a szalonna már ég, de a hús még nyers. A préselt fokhagymákat keverjük el a tejjel és tegyük bele a melleket, majd mehet a hűtőbe. A sütés előtt legalább egy fél órával szűrjük le, hogy lecsepegjenek és közben a fokhagyma nagyját is kaparjuk le. Sózzuk, borsozzuk, tekerjük be a bacon szalonnával, majd süssük készre.
A csirkét érdemes legalább egy éjszakán át pihentetni a pácban, hogy igazán átjárják az ízek. A húst tetszés szerint szeletelhetjük, csak figyeljünk oda, hogy egy időben süljön át a szalonnával. Ne járjunk úgy, hogy a szalonna már ég, de a hús még nyers. A préselt fokhagymákat keverjük el a tejjel és tegyük bele a melleket, majd mehet a hűtőbe. A sütés előtt legalább egy fél órával szűrjük le, hogy lecsepegjenek és közben a fokhagyma nagyját is kaparjuk le. Sózzuk, borsozzuk, tekerjük be a bacon szalonnával, majd süssük készre.
17 megjegyzés:
Nyamm! Nagyon szeretem a csirke+bacon kombót! :)
Csatlakozom az előttem szólóhoz!:)
Várom a krumplis receptet.
Pazar!
Nagyon finom lehet! :)
ez jól hangzik. sorban állokm a folyt.köv. bejegyzésért.
Ezt ismerem, én is így pácolom a csirkemelleket. Isteni finom, még rántani is más az íze és sokkal puhább, szaftosabb! Szép lett! :)
Finomságosat főztél megint!:-)
Gusztusos!:)
Nagyon finom lehet, guszta !
Nagyon guszta vacsora! A köret engem is felcsigázott, várom a bejegyzést róla!!!
Már a fokhagymás tejfölben sült halad is nagyon tetszett, és ez a csirke is nagyon szuper! Én is nagyon kíváncsi vagyok a színes krumplipüréből készült burgonyalepényedre!!
Hú ez isteni finom lehet Bianka!
Nagyon finom:) Most be tudnék termelni egy nagyobb adagot belőle:)
Nagyon finomságos! A burgonyalepény receptedért visszatérek. :)
Holnap ebédre nem maradt egy szeletke?
Várom a köret receptjét, biztos fincsi!
Nagyon jó!!!
Megjegyzés küldése