Már nagyon rég árválkodott egy adag színes tészta. Bár, így sem érvényesülnek a színei :) Igen, tudom a kép kedvéért külön tálalhattam volna az öntetet, de mivel fogyasztásra készült, és úgy az igazi, ha a sok szaft körbefonja minden egyes porcikáját, hát ez lett belőle. A hús meg csak a hab a tortán. Nem csak frissen készült hússal, de maradékok felhasználásával is elkészíthetjük.
1 csirkemell – 6 szál újhagyma v arasznyi póréhagyma – ¾ zacskó tészta (500g-os) – egy kisebb paprika – kisebb doboz tejföl – majonéz – só – bors – majoránna – petrezselyem – kisebb gerezd fokhagyma – húsfűszer A húst érdemes előre befűszerezni, de ha nincs időnk, ne essünk kétségbe. Egy kis olajban keverjük el a tetszés szerinti húsfűszert, majd tegyük bele a kockákra vágott húst. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd az olajjal együtt süssük ropogósra. Tényleg ezernyi módja lehet még az elkészítésének, pl. egészben és roston, majd utána szeletelve. Közben főzzük meg a tésztát és készítsük el az öntetet. A tejfölbe keverjük el a fűszereket, préselt fokhagymát és tetszés szerinti majonézt. Én általában 2-3 kanállal adagolok bele.
Ha mindennel kész vagyunk, keverjük el a felszeletelt hagymát, paprikát, tésztát, öntetet és a legvégén a húst. Azt is bele szoktam keverni :)
1 csirkemell – 6 szál újhagyma v arasznyi póréhagyma – ¾ zacskó tészta (500g-os) – egy kisebb paprika – kisebb doboz tejföl – majonéz – só – bors – majoránna – petrezselyem – kisebb gerezd fokhagyma – húsfűszer A húst érdemes előre befűszerezni, de ha nincs időnk, ne essünk kétségbe. Egy kis olajban keverjük el a tetszés szerinti húsfűszert, majd tegyük bele a kockákra vágott húst. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd az olajjal együtt süssük ropogósra. Tényleg ezernyi módja lehet még az elkészítésének, pl. egészben és roston, majd utána szeletelve. Közben főzzük meg a tésztát és készítsük el az öntetet. A tejfölbe keverjük el a fűszereket, préselt fokhagymát és tetszés szerinti majonézt. Én általában 2-3 kanállal adagolok bele.
Ha mindennel kész vagyunk, keverjük el a felszeletelt hagymát, paprikát, tésztát, öntetet és a legvégén a húst. Azt is bele szoktam keverni :)
9 megjegyzés:
Minden benne van, ami nekem az isteni kategóriába tartozik! Na, meg a nyamm-nyammba. :)
Nagyon finom lehet mert nagyon guszta ! Mondjuk holnapi ebédnek szívesen elfogadnám !
Nyami, nagyon finom:)
Ez nagyon jól hangzik! Megint egy étel, amit el kéne készítenem...Finomságos!
Én ezt már most szeretem!De nagyon!:-)
Mentettem, szuper!
A talalas tokeletes, az ize is kivalo lehet!!!!
Nagyon guszta, és kimondottan izletes. Finom ropogós hus mindig jól megy egy tészta, vagy krumpli salátával!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése