2011. nov. 16.

Sült húsos, fűszeres tésztasaláta

Már nagyon rég árválkodott egy adag színes tészta. Bár, így sem érvényesülnek a színei :) Igen, tudom a kép kedvéért külön tálalhattam volna az öntetet, de mivel fogyasztásra készült, és úgy az igazi, ha a sok szaft körbefonja minden egyes porcikáját, hát ez lett belőle. A hús meg csak a hab a tortán. Nem csak frissen készült hússal, de maradékok felhasználásával is elkészíthetjük.

1 csirkemell – 6 szál újhagyma v arasznyi póréhagyma – ¾ zacskó tészta (500g-os) – egy kisebb paprika – kisebb doboz tejföl – majonéz – só – bors – majoránna – petrezselyem – kisebb gerezd fokhagyma – húsfűszer A húst érdemes előre befűszerezni, de ha nincs időnk, ne essünk kétségbe. Egy kis olajban keverjük el a tetszés szerinti húsfűszert, majd tegyük bele a kockákra vágott húst. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd az olajjal együtt süssük ropogósra. Tényleg ezernyi módja lehet még az elkészítésének, pl. egészben és roston, majd utána szeletelve. Közben főzzük meg a tésztát és készítsük el az öntetet. A tejfölbe keverjük el a fűszereket, préselt fokhagymát és tetszés szerinti majonézt. Én általában 2-3 kanállal adagolok bele.
Ha mindennel kész vagyunk, keverjük el a felszeletelt hagymát, paprikát, tésztát, öntetet és a legvégén a húst. Azt is bele szoktam keverni :)

9 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Minden benne van, ami nekem az isteni kategóriába tartozik! Na, meg a nyamm-nyammba. :)

Éva írta...

Nagyon finom lehet mert nagyon guszta ! Mondjuk holnapi ebédnek szívesen elfogadnám !

trollanyu írta...

Nyami, nagyon finom:)

Blogkonyha írta...

Ez nagyon jól hangzik! Megint egy étel, amit el kéne készítenem...Finomságos!

Nelli írta...

Én ezt már most szeretem!De nagyon!:-)

Könyvlelő Kritta írta...

Mentettem, szuper!

Reka írta...

A talalas tokeletes, az ize is kivalo lehet!!!!

Elisabeth írta...

Nagyon guszta, és kimondottan izletes. Finom ropogós hus mindig jól megy egy tészta, vagy krumpli salátával!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm