Apum részéről nagy hal evők vagyunk, így náluk elmaradhatatlan, hogy az ünnepi asztalon ne díszelegjen egy szépséges halétel. Szerencsére ünnepeken kívül is gyakori fogás, amiből meríthetek pár recept ötletet. A mostani a következő volt: 2db kb. 75-50dkg vörös tengeri sügér – 50dkg sütőtök (méretesebbet, hogy lehessen hasábokat vágni) – két darab batáta (nagyobb burgonya nagyságú) – 1db hagyna – 4-5 gerezd fokhagyma – só – bors – halfűszer – őrölt koriander mag – 1db citrom – 2-3 dl olíva olaj.
A tiszta (pucolt) halat kívül-belül besózzuk és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tököt, batátát meghámozzuk, megmossuk és a hasáb krumplinál kicsit nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük, egy tálba hozzáadjuk a karikára vagy szálakra vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, koriandert, majd lelocsoljuk olíva olajjal és összekeverjük. Elővesszük a két halat és lemossuk, leitatjuk. Beirdaljuk, de ne sűrűn, mert nem apró szálkás, hanem csak nagyobb borda és gerinc tartja. Megszórjuk és bedörzsöljük kívül-belül a halfűszerrel. Megolajozunk egy nagyobb tepsi vagy tűzálló tálat és elhelyezzük benne a halat. Bele és a halra egy kisebb darabokra vágott fél citromot teszünk, majd köré helyezzük a fűszeres tököt, batátát és, ha még maradt olajjal meglocsoljuk. Hozzáöntünk egy fél pohár vizet, majd letakarva alufóliával 180-200 fokos előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és készre sütjük. A másik fél citrommal díszítjük.
9 megjegyzés:
Hűű, méltó fogás lehetett a karácsonyi asztalon, nagyon guszta :)
Pazar látvány, nagyon finom lehetett.
Na, ilyen könnyebb finomságot szivesebben készitenék!
Gyönyörű látvány,remek étel!
Könnyű és finom étel! Most leginkább ilyesmire vágynék. :)
De guszta! Ezt is szívesen megkóstoltam volna! Batátát még nem vettem...Finom étel lehet, az biztos!
Micsoda finomság! Yammmy!!!
Boldog Új Évet Kívánok!!!:)
Mindenkinek köszönöm
Megjegyzés küldése