2012. jan. 19.

Túros tésztájú csiga, fokhagymás vajkrémmel és kolbásszal töltve

Ezt a tészta receptet általában, gyors, túrós pogácsákhoz használom. Van, amikor a tehéntúrót felesben juhtúróval keverem és ezzel a módszerrel, sokkal intenzívebb ízt érünk el. Mivel tartalmasabb vacsora jellegű ételnek szántam, töltött csiga lett belőle.

Tészta: 50dkg túró – 50dkg liszt – 50 dkg vaj v. margarin – só – tojás a kenéshez, 2 ujjnyi sajt a tetejére
Töltelék: 1 doboz (225g) fokhagymás, zöldfűszeres vajkrém (vagy tetszés szerinti ízesítés) – 1 arasznyi kolbász (jelen esetben mangalica kolbász) A tésztához összegyúrjuk a túrót, hideg vajat, lisztet és sót. Só mennyiséget nem tudok mondani, mert kóstolással állapítom meg, hogy kell-e még bele. 15 percre tegyük hűtőbe. Jól kilisztezett munkapulton nyújtsuk vékonyra (0,5 cm), majd széleit vágjuk egyenesre. A szabott széleket gyúrjuk össze és készítsük belőle bogácsát. A lapunkat kenjük meg vajkrémmel, szórjuk meg apróra vágott kolbásszal, tekerjük fel, vágjunk 1,5-2 ujjnyi szeleteket, majd tegyük egy sütőpapíros tepsire. Széleit kenjük meg tojással, szórjuk meg reszelt sajttal és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom íze lehet ennek a csigádnak. Nagyon guszta !

Vicuska írta...

Csudafinom változat!!!

Marika írta...

Szuperül néznek, biztosan nagyon finomak is!!!

Bianka írta...

Köszönöm