Tavasszal, az egyik barátunk szülinapi buliján ettük ezt a remek
csirkés ételt. Gyermekkorom ízeit idézte fel (szüleim sokat készítették),
gyorsan elkértem a receptet. Nem csak praktikus, de látványra is mutatós,
könnyen tálalható. Mivel érdemes előre dolgozni, hidegtálként is
szervírózhatjuk.
Érdemes előre elkészíteni, mert minél jobban kihűlt, annál jobban
szeletelhető, utána mikróban újramelegíthető, vagy hidegen tálalható. A
csirkemelleket ketté, majd széltében is kettészeljük. Nem kell klopfolni. Fűszerezhetjük
sült csirke fűszerrel, vagy csak simán sóval, borssal. Egy őzgerinc, vagy kerek
formát kibélelünk bacon szalonnával, de úgy hogy a fele kilógjon és vissza
lehessen majd hajtani. Teszünk az aljára egy réteg sajtot. A csirke mellett
megforgatjuk lisztbe, felvert tojásba (mintha paníroznánk), majd mehet a
sajtra, csirkére a sonka, sajt, csirke, sonka…. és amíg van alapanyagunk,
rétegezzük. Érdemes a legtetejére csirkét tenni. Takarjuk be a kilógó baconnal,
fedjük le alufóliával, majd 180 fokos emlőmelegített sütőben 35-40 percig
süssük. Majd vegyük le a fóliát, emeljünk a hőfokon, süssük át a bacont, majd
óvatosan az egészet borítsuk egy sütőpapíros tepsire, hogy a másik oldala is
átsüljön, míg a bacon ropogóssá nem válik. Ennyi az egész :)
6 megjegyzés:
Ez nagyon fincsi. Mi is szoktunk néha készíteni. :)
Én sosem ettem még ilyet, de annyira megtetszett, hogy valószínű fogok:)) Nagyon guszta és hidegtálra mutatós!
Kedvelem én is, legutóbbi vendégségre is készítettem, azonban sonka, liszt és tojás nélküli verzióban!
Egyszerűen nagyszerű!
Imádjuk mi is. Azt lehet mondani, hogy szinte jó 10 naponként terítékre is kerül, főleg hétvégén, amikor együtt a nagy család. Na látod, ilyenkor nem kell attól félni, hogy a maradékot hidegen fogom tálalni. Nagyon szeretjük.
Imádjuk mi is. Azt lehet mondani, hogy szinte jó 10 naponként terítékre is kerül, főleg hétvégén, amikor együtt a nagy család. Na látod, ilyenkor nem kell attól félni, hogy a maradékot hidegen fogom tálalni. Nagyon szeretjük.
Mindenkinek ajánlom isteni
Megjegyzés küldése