Nem kifejezetten a Food Revolution-ra
készült ( ,
de ha már úgy is a diéta utáni kiló megtartásán ügyködöm, így pont jól jött a
hétvégi menüm része a mai esemény megünneplésére :)))) 2 adag
1 csirkemell – fél csomag zöld spárga
(vékony szálú) – só – bors (vagy húsfűszer) – 4 gerezd kisebb fokhagyma – kevés
vaj vagy margarin – 2 kanál főzőtejszín
A csirkemellet kettévesszük és vastagabb
részénél kezdve mindkét részt felszúrjuk. Óvatosan, hogy ne lyukasszuk ki, de
ha megtörténik, ne essünk kétségbe. Viszont nem kell a végéig, képezzünk inkább
zsebeket. Használjunk zöld spárgát. Egy, mert sokkal mutatósabb, kevésbé fás
mint a fehér és a legvégén nem kell megpucolni, csak az alsó fás részét kell
letörni. Töltsük meg a csirkét. Dugjunk bele annyi szálat, amennyit csak
tudunk. A rügyek lógjanak ki. Szórjuk meg sóval és borssal vagy használjunk
tetszés szerinti húsfűszert. Tegyük egy vajjal kikent hőálló tálba, szórjuk
körbe fokhagymával és a tetejére is vágjunk pár darabka vajat. Öntsünk hozzá
tényleg csak egy korty vizet, mert a hús is enged majd levet. Fedjük le és 220
fokon kb. 15-20 percre tegyük párolódni. Ha letelt az idő vegyük le a takarást
és fordítsunk rajta egyet. Hagyjuk sülni. Mikor kezd pirulni a teteje,
fordítsuk vissza, adjuk hozzá a tejszínt, keverjük hozzá a kiengedett
léhez, majd süssük készre. Érdemes egyszer kétszer átkeverni és meglocsolni a
hús tetejét is.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Nagyon tetszik így elkészítve!!! Veszek spárgát és én is megcsinálom.:)
Megjegyzés küldése