A tempura tészta szárnyas húsokhoz és ugyanúgy zöldségekhez is
felhasználható. Viszont a remulade mártás egy igazán remek kis találmány.
Számomra most került fel az I-re a pont. Nem csak bundás ételekhez kiváló,
hanem sült krumplihoz, mártogatóshoz vagy éppenséggel salátaöntetként is
használhatjuk. 2 főre
1 nagyobb csirkemell – só – bors – liszt
Tempuratészta: 2 tojássárgája – 20 dkg liszt – só – 4 dl jéghideg víz –
(metélőhagyma)
Remulade mártás: 3 nagy kanál tejföl – 2 kanál majonéz – só – bors – 1
kisebb csemegeuborka – metélőhagyma – 1 kiskanál mustár – tárkony –
petrezselyem – csipet cayenne bors – 1-2 reszeletnyi fokhagyma – pár csepp
citrom – cukor
A tempura tésztának az a titka, hogy nagyon hideg vízzel kell dolgozni
és nagyon forró olajban kell kisütni a húsokat vagy zöldségeket. A húst, emiatt
vékonyra kell szelni, hogy legyen ideje átsülni, a zöldségeket viszont
érdemesebb nagyobb darabokra, hogy roppanósak maradjanak. Én a vízbe mindig
teszek egy jégkockát, vagy érdemes előtte egy kicsit a hűtőbe tárolni. A
sárgáját keverjük el a vízzel, sóval, liszttel és bár nem szokás, de én teszek
bele egy kis szárított metélőhagymát is. A húsokat vágjuk vékonyabb szeletekre,
majd sózzuk, borsózzuk és forgassuk meg lisztbe. Mártsuk bele a tésztába és
nagyon forró olajban süssük készre. Szedjük papírra, hogy a fölösleges zsír
lecsepegjen. Sült krumplival tálaltam, így nem csak a bundás húst, de a krumplit
is remek volt a remuladeba mártogatni.
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! :)
Fantasztikusan néz ki,ki fogom próbálni :)
Nagyon guszta!!! Szuper ez a mártás, viszem is a receptet és én is készítek egy adagot.:)
Megjegyzés küldése