2012. dec. 8.

Szamócalekváros sült oldalas


Már többször írtam, a tarja mellett az oldalas a másik kedvenc húsom. Nem tudom megunni. Főleg ha omlós ropogós és jó szaftos. Ez a recept is hirtelen ötlettől vezérelve született. Még a múlt heti túrófánkhoz vettem szamócalekvárt, ami nem fogyott el és magányosan, árválkodott a hűtőben. Nagyon égette a kezem, hogy húson is kipróbáljam. Így született ez a recept….
 Egy nagy darab húsos oldalas (személyenként minimum 3 csont) – húsfűszer – 1 hagyma – 1 paprika – 3-4 db fokhagyma – 3 kanál lekvár
 Az oldalast darabokra vágjuk, majd húsfűszerbe forgatjuk. Nincs semmi különleges ízesítés. Nevetségesnek tűnhet, de nekem jelen pillanatban csak fasírtfűszerem volt itthon és abba. Körbeszórtam a négybe vágott hagymával, paprikával és fokhagymával. A lekvárt „ megolvasztjuk”, hogy ecsettel jól kenhető legyen. Fél perc mikróban. Lefedjük, majd 180 fokos sütőben elkezdjük sütni (1,5 óra). Ahányszor fordítunk rajta, lekenjük az éppen felfelé néző oldalát. Legvégén mindig a húsos felével sütöm készre már fedő nélkül. Olyankor felveszem 240 fokra a hőmérsékletet és még kenek rá egy jó adaggal. 




1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ha a méz jól passzol a sült csirkéhez, akkor a lekvár is jól megy a sült oldalashoz... Nagyon ígéretes a végeredmény!