2013. febr. 21.

Fahéjas-cukros alma szeletek, élesztős leveles tésztában sütve

Nem találok szavakat, mennyire finom és mennyire egyszerű elkészíteni. A probléma csak az, hogy annyira könnyed, hogy pár perc alatt be lehet termelni. Viszont most is, mint sokszor, ha nem magunk készítjük, csak is a Tante Fanny élesztős leveles tésztáját ajánlom a sütemény elkészítéséhez.

Tante Fanny élesztős leveles tészta – 1 kisebb alma – fahéj-cukor keveréke (jelen esetben cukor = xilit) – 1 tojás
Az élesztős tésztával semmi dolgunk, csak nagyobb köröket szaggassunk belőle, amin elfér egy vékonyabb cikk alma. Az almát hámozás és csumázás után, vágjuk szeletekre. Minden egyes formába tegyünk egy darabot, szórjuk meg egy mokkáskanál fahéjas cukorral, a tészta szélét vékonyan kenjük meg tojással, hajtsuk ketté, széleit villával lenyomkodva zárjuk le, majd tegyük sütőpapíros tepsire. Kenjük át a tojással, szúrjuk meg villával, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Porcukorral tálaljuk.

1 megjegyzés:

MrsSame írta...

Nagyon jól néz ki. Megkívántam...