2013. jún. 26.

Diós-csokoládés, meggyes piskóta

Szeretem a meggyet, de ha választhatok inkább sütve, főzve eszem. Ilyenkor nagy melegben és szezonban, a meggyleves és meggyes pite nagy sztár nálunk. Ilyenkor jönnek az összedobott receptek, amikor nem követek semmilyen írást, hanem, ahogy esik, úgy puffan keverem be a tésztát.
2 marék magozott meggy –1,5 csapott kanál fahéjas-vaníliás cukor – 100g vaj vagy margarin – 2 tojás – 100 g keserű csokoládé – 2 nagy kanál joghurt – kb. 5 kanál cukor – 2 tasak vaníliás cukor – csipet só – 1 sütőpor – 250 g liszt – 1,5-2 marék nagyobb darabokra tört előpirított dió
A vajat és a csokoládét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, cukrokat, joghurtot, sütőporos lisztet és a legvégén a diót. Öntsük egy kikent vagy sütőpapíros közepes tepsibe vagy formába, majd helyezzük el rajt a meggyet. Szórjuk meg a fahéjas-vaníliás cukorral, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Kb. 30 perc.

3 megjegyzés:

Nelli írta...

Kedves Bianka!Remélem jól vagy!Régen hallottam felőled!Légyszíves jelentkezz,mert hiányoznak a jobbnál, jobb receptjeid! <3

Éva írta...

Napokban jutottál eszembe, hogy olyan nagyon régen láttam kis konyhád remekeid?

Névtelen írta...

I have learn some excellent stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting.

I wonder how much attempt you put to create any such great
informative web site.

Here is my web blog: Re Roof Miami