2010. márc. 21.

Részeges, káposztás tarja

Ez inkább téli étel, bár most már tavaszodik, de egye fene, kívántam a savanyú káposztát. Na de nem azért ;) Meg hát a képeken is látszik milyen verőfényes délelőttünk volt. Főleg, hogy a konyhám tájolása olyan, hogy a déli órákban meg lehet pusztulni benne, így vettünk zsalut amit sosem húzunk fel, pedig olyan szép a kilátás, pont egy fa akar betörni a konyhai magánszférámba. Folyamatosan metszeni kell :) Nem mintha a lakásunk nem lenne maga a verőfény. Tényleg 10-től napnyugtáig szaunázunk, mert megállás nélkül betűz a nap a 4 méteres ablakon. Egy festőnek maga lenne a paradicsom. Na, de elveimet félretéve, kénytelenek vagyunk légkondit szerelni. Lehet, hogy utána a nagy villanyszámla miatt, csak zsíros kenyerek változatait fogom publikálni. Na jó csak vicc volt :)))))))

4 tarja – fél kiló savanyú káposzta – 5 gerezd fokhagyma – 1 paprika – 1 hagyma – húsfűszer – pirospaprika – bors – babérlevél – majoránna - fehérbor

Csontos tarját használjunk, mert az egy kicsit levesesebb és abból is lehet kérni, egy kicsit zsírmentesebb részt. A káposztát meg felhasználás előtt egy szűrőben egy kicsit öblítsük át, mert nem szükséges, hogy olyan savanyú legyen. A tepsit enyhén beolajozzuk. Rászórjuk a savanyú káposztát. A hagymát, paprikát és a fokhagymát hosszú, vékony szeletekre vágjuk, hogy beleidomuljon a káposztába. Megszórjuk a borssal, pirospaprikával, majoránnával és beleteszünk egy babérlevelet. Azt tépjük ketté és egy-egy oldalára tegyük. A húsokat nem kell kiklopfolni, csak jól húsfűszerrel bedörzsölni, majd ráfektetjük a káposztára. Felöntjük borral, majd lefedve irány a sütő. Néha forgassuk meg a húst. Én addig szoktam párolni, míg olyan omlós lesz, hogy már nem tudom megforgatni. Addigra a lé is lefőtt és maradt a finom káposzta és a husi. Majd hirtelen süssük meg. Mindig krumplipürével tálalom, de szerintem bármilyen fajta köret illik, hozzá még kenyér is. Vagy csak úgy magában a hús és a káposzta.

11 megjegyzés:

bodza írta...

Nagyon gusztusos :)

Niki írta...

Nagyon jól néz ki.Nagyon jó képeket csinálsz:-)

Bianka írta...

Köszönöm ;)

Ami írta...

Ha van kedved játszani, kukk be hozzám :)
És kérek a tarjából! :)

Liza írta...

Vacsora előtt vagyok, ilyenkor ilyen finomságot nem volna szabad nézegetni!

Viki írta...

Jaj ne, jaj neeeee, jajjjaja neeeeeem ---- éppen diétázom :) :) de ugye a káposzta az nem hízlal? Bianka! ez valami fantasztikus és a fotók is, amiket készitesz. Egyszerüen gyönyörü. Jövő héttől itt üdülök Nálad, mert annyi a lemaradásom mindenütt, de látom és láttam a jó kis receptjeid.

Ha lesz egy pici időd "sétálj" át hozzám, vár Rád valami. Köszönöm.

Livi írta...

Az előttem szólok mindent elmondtak :D Azt hiszem nekem nem maradt más mint kérni egy falatot :D

Jade írta...

Huuu, csak nyelek nagyokat!!!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

szepyke írta...

Anyám! Ez, és ilyenkor?? Hát, ez gyilkos volt!:))))

Remek kis kaja!:)

Bianka írta...

Az ;)