4 tarja – fél kiló savanyú káposzta – 5 gerezd fokhagyma – 1 paprika – 1 hagyma – húsfűszer – pirospaprika – bors – babérlevél – majoránna - fehérbor
Csontos tarját használjunk, mert az egy kicsit levesesebb és abból is lehet kérni, egy kicsit zsírmentesebb részt. A káposztát meg felhasználás előtt egy szűrőben egy kicsit öblítsük át, mert nem szükséges, hogy olyan savanyú legyen. A tepsit enyhén beolajozzuk. Rászórjuk a savanyú káposztát. A hagymát, paprikát és a fokhagymát hosszú, vékony szeletekre vágjuk, hogy beleidomuljon a káposztába. Megszórjuk a borssal, pirospaprikával, majoránnával és beleteszünk egy babérlevelet. Azt tépjük ketté és egy-egy oldalára tegyük. A húsokat nem kell kiklopfolni, csak jól húsfűszerrel bedörzsölni, majd ráfektetjük a káposztára. Felöntjük borral, majd lefedve irány a sütő. Néha forgassuk meg a húst. Én addig szoktam párolni, míg olyan omlós lesz, hogy már nem tudom megforgatni. Addigra a lé is lefőtt és maradt a finom káposzta és a husi. Majd hirtelen süssük meg. Mindig krumplipürével tálalom, de szerintem bármilyen fajta köret illik, hozzá még kenyér is. Vagy csak úgy magában a hús és a káposzta.
11 megjegyzés:
Nagyon gusztusos :)
Nagyon jól néz ki.Nagyon jó képeket csinálsz:-)
Köszönöm ;)
Ha van kedved játszani, kukk be hozzám :)
És kérek a tarjából! :)
Vacsora előtt vagyok, ilyenkor ilyen finomságot nem volna szabad nézegetni!
Jaj ne, jaj neeeee, jajjjaja neeeeeem ---- éppen diétázom :) :) de ugye a káposzta az nem hízlal? Bianka! ez valami fantasztikus és a fotók is, amiket készitesz. Egyszerüen gyönyörü. Jövő héttől itt üdülök Nálad, mert annyi a lemaradásom mindenütt, de látom és láttam a jó kis receptjeid.
Ha lesz egy pici időd "sétálj" át hozzám, vár Rád valami. Köszönöm.
Az előttem szólok mindent elmondtak :D Azt hiszem nekem nem maradt más mint kérni egy falatot :D
Huuu, csak nyelek nagyokat!!!
Mindenkinek köszönöm
Anyám! Ez, és ilyenkor?? Hát, ez gyilkos volt!:))))
Remek kis kaja!:)
Az ;)
Megjegyzés küldése