30 dkg aprószemű zabpehely – 15 dkg liszt – 15 dkg cukor (na, ez szerintem sok) – 25 dkg vaj – 1 kávéskanál sütőpor – 1 teáskanál vanília kivonat – 1 üveg magozott meggybefőtt – citrom reszelt héja – 1 mk. fahéj – 2 kanál étkezési keményítő – ízlés szerinti cukor a meggyhez
Első lépésként a meggyet leszűrjük és a levével kezdünk el foglalkozni. Feltesszük egy edényben, beleszórjuk a citromhéjat, a fahéjat, ízlés szerinti cukrot, valamint a 2 kanál keményítőt. Kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Olyan kocsonyás állaga lesz. Ha megfelelő, akkor beletesszük a meggyet és hagyjuk hűlni.
A vajat, a cukrot és a vaníliát habosra keverjük, majd beleszórjuk a többi adalékot és jól megkeverjük. Utána már kézzel dolgozzunk sokkal jobb és jobban is összeáll az eléggé morzsalékos tészta. A tészta felét jól belenyomkodjuk a tortaformánkba, hogy ne maradjon levegős, majd rá a meggyet és a maradék tésztát, csak rá morzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, mert jobban szeletelhető.
Inkább kevesebb cukrot tegyünk bele és kóstoljuk, majd ha szüksége pótolhatjuk.
Kérdezz - Felelek
Viki és Ami megkért, hogy válaszoljak a kérdésekre. Szívesen :) Bár a lottós és életvitel kérdéseken nem változtatok, hiszen ugyanaz a véleményem, de.....
Mi van rajtad?
Háromnegyed ujjú, térd fölé érő, szűkített fekete póló ruha, vastag övvel. Fekete harisnya, fekete bokacsizma és fekete hajcsat. Elég Emós :)))
Kellemes élmény?
Hétvégén, a szabadban, melengette arcomat a nap és éreztem, ahogy áramlik a D vitamin a szervezetemben :). El sem hiszen, hogy végre itt a tavasz
15 megjegyzés:
Huhúúúú de nagyon jó lehet!!!! :) Én is megcsinálom :) Csak szerintem vagy cukor és édesítő keverékkel vagy fruktózzal :)
Én is mentettem ezt a sütit, Nálad is gyönyörű szép lett! Irtó guszta!
Köszönöm szépen, hogy feliratkoztál hozzám! :))
Nekem tetszik meg a Tibinek de család többi tagja mit szólna hozzá nem tudom! Ki kéne próbálni!
Köszönöm :)
Hűűű a férjem szkeptikus fajta és válogatós, de neki is ízlett
Nagyon szép lett,és írtó guszta...
Csodaszép lett! :)
Nagyon szép lett!
Ügyes vagy!
Jujj, nagyon szep lett!
Mindenkinek köszönöm :)
Nagyon guszta és mutatós lett a tortád!!! Olyan lelkesen írtál róla, hogy most jó nagyokat nyelek itt!!:)
Nem fogod elhinni, de nemrégen jöttem rá, hogy neked is van blogod,(most pirulok) és nem is akármilyen finomságokat készítesz. Gratulálok hozzá!!!
Ez olyan gusztusos, hogy legszívesebben azonnal nekiállnék az elkészítésének.:)
Csatlakozom az előttem írókhoz, ez egy gyönyörű sütemény!
És igen, itt a tavasz, holnap állítólag már 20 fok feletti hőmérséklet lesz!:)
Köszönöm!
Most ettem meg az utolsó szeletet. Két nap után még finomabb ahogy állt egy kicsit
Olyan szomorkásan borús az idő
A tied is nagyon szép lett:) nálunk is be van tervezve...
Nagyon szép lett!Én is kipróbálom.Én is beleesek mindig abba a hibába,hogy túl korán nekiesek a sütiknek,tortáknak:)
Megjegyzés küldése