Családi receptet megtartottam, mert az valóban jó. Csak most lekvár helyett, kakaó masszát raktam bele és nem fontam, hanem csavartam és formába tettem. Nem hagytam ellaposodni, mint a múltkor, hiszen igazából, az volt az egyetlen hibája. Már szebbnek látom a világot.
Na és „voila” itt lenne az új remekmű :)))) ez sem az igazi, de már nagyon ott van a szeren.
Az alap kalács receptjét és elkészítésének menetét a kelesztés végéig az előzőhöz hasonlóan készítettem, ami ITT megtaláltok.
Csokoládé töltelék
8 dkg olvasztott vaj – 2 csomag vaníliás cukor – 5 ek porcukor – 3 púpos evőkanál kakaó – 1 tk rum – 1 mk fahéj

Összekeverjük a hozzávalókat és hűtőbe tesszük, míg kel a kalács tésztánk. Ha megkelt lisztezett felületen egyet gyúrunk rajta, kinyújtjuk és megkenjük a kakaós masszával. Feltekerjük és beletesszük a formánkba pl egy nagyobb kuglófba. Na, én miközben beletettem, csavartam is rajta egyet, hogy hű biztos meglesz a feelingje, de fölösleges. Csak azt értem el, hogy sütésnél egy kicsit megrepedt a teteje.
Visszatesszük még vagy fél órára kelni, majd 180 fokon készre sütjük. Ha túlságosan barnulna a teteje, fedjétek le sütőpapírral vagy kéztörlővel, legvégső esetbe lazán egy fóliával.
Két hét és sütöm a következőt ;)
14 megjegyzés:
nagyon szép lett...gyönyörűen megkelt abban a formában.:)Bianka,figyi má'...és mit csinálsz a tojásfehérjével?
Köszi Niki
Na látod jó kérdés. Megy a kukába. Bár gondoltam a Pavlovára, mert azt úgy sem készítettem ;)
Sokan lefagyasztják. Nem tudom, hogy lehet-e
Bianka, jól néz ki a kalács, látszik is, hogy foszlós:)
A tojásfehérjét én is le szoktam fagyasztani, különböző mennyiségeket: 2,3,4 fehérjét. Egy csomó más édességnek is alapja, habár mi szeretjük a habcsókot is. Ha másra nem, akkor a panírozáshoz is lehet használni, 1-2 egész tojáshoz jöhet 2-3 tojásfehérje; jönnek a zöldségek, imádom a rántott zöldségeket!
Bianka, fagyaszd le. :) Csomó-csomó habos süti van, amihez el lehet lőni.
A süti csodás, imádom az ilyen tekert-töltött kalácsokat.
Köszönöm Kata és Csipet a tanácsot.
Niki olvasod? Akkor fagyasszuk le :) Férjem úgy rántott husis arra is tökéletes lesz
De gyönyörű lett! Hétvégére megsütöm!
Nagyon csinos lett! Miért mondod, hogy nem szép?:)
Jaj de szép lett!
Ne dobd ki a fehérjét soha! Fagyasztva hónapokig eláll, és iszonyat finom habcsókot, kókuszcsókot, mogyorós és mandulás csókot lehet belőle csinálni, sőt, én használom panírozáshoz is, a sárgája nélkül...
Jah, és a fehérjében nincs zsír, a sárgájában igen!:))
Bianka! ez gyönyörü. Szinte érezni az ízét. Mindjárt elcsábulok. De ugye ez még nem fér bele a diétámba? :)) A tojás fehérjét meg nyugodtan fagyaszd le. Én évek óta igy teszem. Van egy jó kis jégkocka tartóm, aminek kockáiba éppen fél tojás fér bele, tehát 2 kocka = 1 tojásfehérje.
No nem is osztom tovább az értelmem, hiszen most Látom, hogy Szepyke is leírta.
Ezt a recepted -későbbi időkre- lementem.
Köszi Lányok
Ami ok :)
Szepy, úgy is el akarom készíteni a Pavlovádat ;) az gyönyörű volt
Köszi Viki. Jégkockatartó, jó ötlet :)
Szia Bianka :)
Nagyon ínycsiklandóan néz ki!
Köszönöm a húsvéti üdvözletet, nálunk nagyon másképp alakult, mint szerettük volna, merő rohanás és stressz; odáig sem jutottam, hogy áldott húsvétot kívánjak.
szép napot :)
Garffy, remélem semmi komoly
Köszönöm :)
Gyönyörű lett Bianka!:-)
Megjegyzés küldése