2010. ápr. 29.

Kolozsvári melegszendvics

Miért Kolozsvári? Nem tudom, talán a szalonna miatt, de az eredeti recept nevét már nem akartam megváltoztatni. Egy nagyon kellemes melegszendvics krém. Gyorsan elkészíthető és még pénztárcakímélő is.

15 dkg egész párizsi – 5 dkg szalonna – 1 kis fej hagyma – 1 nagy kanál tejföl – mustár – ketchup – bors – só – sajt - kenyér
A párizsit, a szalonnát és a hagymát megdaráljuk, vagy ahogy én csináltam, botmixerrel aprítottam krémmé. Hozzáadjuk a tejfölt, egy nyomásnyi ketchupot, mustárt, majd ízesítsük sóval, borssal. Óvatosan a sóval, mert a szalonna is sós. Nekem már csak egy csipetnyi kellett, de az előzőnél, pl. semmi sem, mivel más sósabb szalonnát használtam. Kenjük meg a kenyerünket a krémmel, majd szórjuk meg sajttal és süssük pirosra, ropogósra.

11 megjegyzés:

Andici írta...

Hmmm, mennyei lehet. Bár én hat évet töltöttem Kolozsváron, még nem hallottam róla, de szerintem azért kolozsvári, mert egyetemistaételnek is elmegy, könnyű, gyors és főleg finom.
Hasonlít a hamis pizzához, amit gyakran szoktam készíteni, csak ott nem kell összedarálni a hozzávalókat.

Mary írta...

Finom lehet meg gusztán is néz ki!
Könnyű leves mellé is eltudom képzelni!

családi tűzhely írta...

Nyami-nyami. Szeretek mindent,amiben szalonna van.

Ami írta...

Nagyon finom lehet ! :)

Deborah írta...

Jó, hogy vannak még akik könnyebb dolgokat is feltesznek a gasztroblogjukra, ilyenkor lehet igazi ízekre bukkanni.. nemsokára készítek én is finom füstölt házi szalonnából:) Nekem a szalonna mindennap jöhetne;)
Jó dolgok vannak még itt nálad!

Bianka írta...

Köszönöm Lányok
Deborah köszi, az az igazság, hogy a mindennapi kajáinkat teszem fel, így ezek szerintem azok, amiket más átlagos konyhában is vevők :)

Raindrop írta...

Nyami, sok tejföllel. :)
Nagyon csinosak!

szepyke írta...

Yes. Azt hiszem, nálad sem halnék éhen!:)))

Bianka írta...

Köszi ;)

Ottis írta...

Milyen jó is volna ma reggelre egy két szelet belőle!

Évi írta...

Köszönöm a tippet nagyon finom,jól belaktunk belőle.