2010. ápr. 28.

Mustáros, paprikás karaj, steak burgonyával

A férjem nagyon szereti a steak burgonyát, igazából ez volt a kiindulási alap. Még sosem készítettem, idáig mindig étteremben ette köretnek. Már csak találnom kellett neki egy husit is. Szereti a rántott húst, de nem akartam megint, viszont a paprikás is ugyanolyan kedvenc. Családtag szerint mustárral felturbózva még istenibb. Nos, kipróbáltam :)

Karaj szeletek – só – bors – mustár – pirospaprika – liszt – burgonya (új vagy fojtott) – ízlés szerinti fűszerek (kakukkfű, majoránna, bazsalikom stb vagy fűszerkeverék) – olaj


A karaj szeleteket megklopfoljuk az oldalát a hártyás helyen kissé bevágjuk, hogy ne pöndörödjön fel. Sózzuk, borsozzuk, leheletnyire megkenjük a mustárral, majd az előre összekevert pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Előmelegített olajban, mint egy rántott húst (csak kevesebb olajban) készre sütjük.

Vettem pár hete sültburgonya fűszerkeveréket, mert még nem próbáltam, így pont jó alkalom adódott rá. A burgonyát megmossuk és a szivaccsal jól átdörzsöljük.
A fűszerkeveréket elkeverjük olajjal, majd jól megforgatjuk a nagyobb cikkekre vágott burgonyát benne. A burgonyát a pác olajjal együtt egy tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe ropogósra, készre sütjük. Néha óvatosan, hogy ne törjenek, rázogassuk, vagy egy nagy kanállal keverjük. Mivel az újburgonyának nem kell sok idő, inkább nagyobb hőfokra vegyük, hogy ne főzzük, inkább süssük.

10 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Mi is szeretjük ezt a párosítást!

Ami írta...

Óóóó, hát ez nagyon guszta!
Máris küldheted! :)

Névtelen írta...

Húú, a húsi meg a krumpli is tök jó ötlet!:)

mandy tarragon írta...

hmmm... isteni lehet :)

Bianka írta...

Köszi lányok!

A háttérben a képen látszik én magában a krumplit sültpaprikával ettem. Piros kápiával. Nyammi

Tündér írta...

Máris küldheted!(Hű mekkorát nyeltem....:)

Gál Edith írta...

Nagyon nagyon guszta!!!

Brigitta írta...

Még nem vacsiztam,már küldheted is,kösziii!:))

Livi írta...

Megint éjszaka érek ide :D Hát azonnal betudnám falni az egészet ;)

Andi írta...

Meggyőztél...viszem a receptet!