Keksznek nem igazán mondanám, mert puhább, omlósabb ennél. Kellemes kis du-i rágcsa. Egészséges, gyerekek is fogyaszthatják, vagy vendégvárásra is megfelelő.
Andici, honlapjáról néztem el az alap receptet, csak én változtattam rajta
60 g cukor vagy ízlés szerint – vaníliás cukor – 2 tojás – 100g margarin – fél csomag sütőpor – 2 nagyobb alma – rum aroma – fahéj – porcukor – apróra vágott, vagy tört dió - 250g liszt
Az almákat a gyártás előtt legalább két órával reszeljük le, keverjük hozzá vagy két kanál cukrot, egy kiskanál fahéjat és egy jó kiskanál rumot. Hagyjuk, hogy levet eresszen.
Mielőtt elkezdünk vele dolgozni, facsarjuk ki. A cukrokat (kotoljuk meg, férjemnek kevés volt nekem jó) a tojásokkal összekeverjük. Beledolgozzuk a margarint, az almát, a sütőport, lisztet és az előre megpirított diót. Sütőpapíros tepsibe, félkanálnyi halmokat teszünk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Hagyjuk pár percet hűlni, majd szórjuk meg porcukorral
14 megjegyzés:
Ezt is tuti megcsinálom! Imádjuk az almás-diós sütiket! Nagyot nyeltem!
Szia Bianka!
Véleményed szerint meddig áll el? Kis utazásra küldeném ezt a sütit valahova :)))
Üdv.: Hugi
Köszi :)
Hugi szerintem vagy két nap biztos. Talán állagra nem lesz már az igazi, de azért van benne tojás és alma, bár meg van sütve
Nagyon csinosak! Loptam is egyet ;)
Nyami! Kérek szépen !:)))
Alma és dió, jöhet bármikor!
ÓÓÓ csak szóljatok küldöm is :))))
En is kerek!!!!!Bisztos nagyon finom!!!El is lopom a receptet!!!
Nagyon jó kis recept, biztos fincsi!
Azta....Megkínálsz:-DD
Nagyon tetszik!!!! Olyan guszta a kepen! Viszem a receptet!
Jó ötlet ez az almás sütike, nem is hallottam még ilyenről!!Recept mentve!
Köszi Lányok :) Küldök
Ez szuper, na meg ne csináljam....:-)
Aztán majd miattad kell többet futnom naponta!:-)
Megjegyzés küldése