Már egy hete vágyom egy jó kis brassóira, aztán valahogy, mindig elmaradt. Hétvégén viszont már nem bírtam magammal és elkészítettem, férjem legnagyobb örömére is.
Sertés hús, de lehet csirke is – sok-sok fokhagyma – 1 hagyma – 1 paprika – 3 ujjnyi szalonna – só vagy ételízesítő – bors – majoránna – pirospaprika egy kis olaj
Egy leheletnyi olajon (hogy ne égjen oda a szalonna) zsírjára pirítjuk a kockákra vágott szalonnát, majd következhet a hagyma, paprika. Ha üvegesre dinszteltük, megfűszerezzük borssal, majoránnával, kevés pirospaprikával, majd felöntjük egy kis vízzel. Az ízlés szerint felszeletelt (általában kockákra, de láttam már sok csodát :) ) húst hozzáadjuk, sózzuk, majd telenyomjuk sok-sok fokhagymával. Minél többel annál jobb. Kis lángon kevés vízzel készre pároljuk, mert az a lényeg, hogy a végén, zsírján maradjon és egy kicsit süssük meg. A legjobb frissen házilag készített sült krumplival tálalni. Mi nem szoktuk összekeverni, pedig alapjáraton kell :)
Ááá, ezt mennyire csípem! :) Csak azt a rengeteg krumplit ne nekem kellene sütni hozzá... :D Én "fehérre" csinálom, nem ettem még így, de tuti nagyon finom így is!
Nagyon guszta!!!! Mi sem szoktuk összekeverni, így sokkal gusztusosabb.(szerintem) Jó hogy eszembe juttattad, már nálunk is nagyon régen volt. Köszi az ötletet!!:)
Jajj, mi is nagyon szeretjuk, bar nem is tudom mikor keszitettem utoljara! Koszi, hogy eszembe juttattad! Nagyon jol nez ki! Olyan csodas dolgokat keszitesz!!!
Kíváncsi voltam, más hogyan készíti a brassóit. Hát örülök, hogy megnéztem, mert nagyon jól néz ki, a recept is jól hangzik, mi nem egészen így szoktuk, de ezt is ki fogom próbálni! Nagy kedvenc nálunk is!
A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló törvény vonatkozik. A blogon található összes fotót és írást bármilyen módon felhasználni forrás megjelölése nélkül, tilos!!! Ha még is szeretnél fotót, megbeszélés és ajánlat tárgya....
20 megjegyzés:
Ez Isteni!!!Füüü de ehes vagyok!!!!
Ááá, ezt mennyire csípem! :) Csak azt a rengeteg krumplit ne nekem kellene sütni hozzá... :D
Én "fehérre" csinálom, nem ettem még így, de tuti nagyon finom így is!
Ó, de jól néz ki :)
Én is kérnék belőle ha szabad :D
Szeretem, de szeretem!!! Én is fehérre szoktam :-)
Nagyon guszta:)
Nagyon guszta:)
Köszi Lányok :)
Óóóó,kérlek,ilyet kérek!!:)
Isteni kaja, éhes is lettem...Megyek is megnézem a hűtőt! Így este fél 10-kor. Te vagy a hibás hogy most ennem kell valamit! :-)
Nagyon guszta!!!! Mi sem szoktuk összekeverni, így sokkal gusztusosabb.(szerintem) Jó hogy eszembe juttattad, már nálunk is nagyon régen volt. Köszi az ötletet!!:)
Jajj, mi is nagyon szeretjuk, bar nem is tudom mikor keszitettem utoljara! Koszi, hogy eszembe juttattad! Nagyon jol nez ki! Olyan csodas dolgokat keszitesz!!!
Köszi Lányok, nagyon jól esik
Imádjuk! Bár Én teljesen máshogy csinálom!
Naggyon guszta! Képzelem, milyen finom lehet :)
EZ
TÖBB
MINT
SOKKOLÓ!
Köszi :)))))
Ok, már késő van, de holnap ebédre csomagolhatnál belőle. Ez az egyetlen olyan sültkrumplis kaja, amit simán melegítve is szeretek!:)
Azt hiszem kipróbálom a brassói receptedet. Nagyon fini lehet.
Kíváncsi voltam, más hogyan készíti a brassóit. Hát örülök, hogy megnéztem, mert nagyon jól néz ki, a recept is jól hangzik, mi nem egészen így szoktuk, de ezt is ki fogom próbálni! Nagy kedvenc nálunk is!
Megjegyzés küldése