2010. jún. 3.

Barbecue szerű tepsis oldalas

Az interneten olvastam ezt a receptet, sajnos már nem emlékszem hol és azt is átvariáltam egy kicsit. Ez is egy jól sikerült kísérleti kaja. Még a múltkor vettem oldalast és nagyon nagy volt kettőnknek, így kettévágtam és lefagyasztottam. Most pont jó alkalom volt, hogy maradt kétadagnyi hús erre a próbára :) Nem csak sütőben, de grillen is elkészíthető.

Oldalas – sok fokhagyma – hagyma – paprika – bors – egész bors – majoránna – oregáno – méz – rozmaring – só – ételízesítő – worcestersire szósz (nekem nem volt így szóját tettem, szerintem ezzel is jó) – sárgarépa – ketchup

Az oldalast egyben feltettem főzni. A vízbe tettem egészben egy hagymát, paprikát, vagy 5 fokhagymát, egész borst, ételízesítőt és két sárgarépát. Nos, be kell vallanom a sárgarépát csak a Palkó kutyánk miatt tettem bele, mert nagyon szereti. De a húsnak sem tett rosszat. Kb. egy és negyed órát főztem, majd kivettem és csontokként szeletekre vágtam, megkentem a szósszal és betettem egy kiolajozott tepsibe, majd az előmelegített sütőbe. Már csak készre kellett sütni. Figyeljük, mert nagyon gyorsan kész van. Jó, ha minimum egy órát pácba hagyjuk (minél több, annál jobb), de nekem erre nem volt időm és egyből sütöttem, de így is jó lett.

A hús mennyiségétől is függ az összetevők aránya a pácban, így leírom a mi kisebb adagunkat. Kenő páchoz a következő alapanyagokat összekeverjük: fél bögre ketchup – 3 kanál szója szósz, két kanál méz, egy kiskanál, majoránna, oregáno, egy csipet rozmaring, só, feketebors, 2 gerezd préselt fokhagyma. Kóstolás alapján még ízesíthetjük kedvünkre.

Rékától, kaptam pár kedves Díjat, aminek nagyon-nagyon örülök és nagyon meghatottam.
Pár hete Judy-tól is kaptam hasonló díjat, neki is tiszta szívből köszönöm.

Küldöm minden kedve Blogtársamnak, akik minden nap megörvendeztetnek valami érdekes bejegyzéssel.!



19 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Jajj, de nagyokat nyelek itt!!
Irtó gusztusosak!!!

Adri írta...

Nagyon guszta! Mi is nagyon szeretjük az oldalast.

Dia írta...

Nagyon guszta!

mandy tarragon írta...

Nagyon régen csináltam már oldalast, pedig szeretjük. Na, majd most :)

Niki írta...

Jaj Bianka,ez most tényleg nagyon jól néz ki:)Borzalmasan guszta:))))

Ami írta...

Ez aztán mennyei lehet ! :)
Memorizálom is a receptet! köszke!

Chef Viki írta...

Jól eltettem a fejembe, hogy grillszezonban elővehessem :-)

Szuperjó! És nyálcsorgató :-)

egycsipet írta...

Mmm, de csinik! :)

Bianka írta...

Köszönöm Lányok :D

Araniel írta...

Én annyira nem vagyok oda az oldalasért, de ez igencsak guszta. Szinte látom magam, ahogy rágcsálom le a csontról :D

Viki írta...

Ha még marad volna a csonton egy kis csipegetni való, ne tessék kidobni. Hoztam hozzá egy jó nagy szelet pihe-puha kenyérként :)) Nagyon guszta !! Majdnem ilyen ízesítéssel készítettem elő a holnapi ebédünket, csak nem oldalasból, hanem nyusziból, s egy kicsit másképpen.

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Ma nálunk is oldalas volt, tökfőzelékkel.:))

Juci írta...

Hát ebből én is kérek!

Belly írta...

Húúúú!
Csak úgy betévedek ide és mi fogad?
Kitágult pupillával lesem.Nagyon guszta

Livi írta...

Hűha de szívesen elfalatozgatnék belőle ;)

Andi írta...

Micsoda ízvilág...jöhet!!!

Bianka írta...

Nagyon szépe köszönöm. Ezért a sok kedves hozzászólás miatt is küldöm a macit :D

Maryenne írta...

Fincsi lehet! Gusztán néz ki!

Wise Lady írta...

Ez nagyon guszta! Pont van is lefagyasztva oldalas, ki fogom próbálni.