2010. jún. 26.

Csirkés rizsleves

Meg nem mondom, mikor ettem utoljára, de lapozgatva anyum titkos könyvét majd a googlet, sok receptet találtam minden fajta variációban. Így kombináltam.
Nem mondom, a férj első pillantásra meglepődött, hogy rizslevest fog enni, de megbékélve felesége főztjével repetát is kért :)))) Ő egyébként teljesen abban a tudatban volt, hogy ez tuti kínai leves, de el kellett magyaráznom, hogy még véletlenül sem.

3 sárgarépa – 2 fehérrépa – egy fél bögre rizs – só – bors – pirospaprika – 1 hagyma – 1paprika – tejföl/tejszín – liszt – ételízesítő – 1 zeller – kis babérlevél – fél csirkemell – pici tárkony – pici citrom – 2 gerezd fokhagyma
A csirkemellet apró kockákra vágtam, majd egy kis olajon megpirítottam a karikákra és kockákra vágott zöldségekkel (sárga-, fehérrépa, zeller, fokhagyma), majd hozzáadtam egy kis borst, majoránnát, pici tárkonyt és egy csipet pirospaprikát. Utána felöntjük vízzel és egészben hozzáadjuk a hagymát, paprikát, amit a sűrítés előtt kihalászunk, meg a sót – ételízesítőt és egy kicsi vagy fél babérlevelet.
Kb. öt perc után, mehet az előre átöblögetett rizs is, hiszen a csirkének és kora nyári zöldségeknek nem kell sok főzési idő.
Kis lángon készre vőzzük, majd készítünk egy tejfölös habarást és azzal felöntjük. Nekem csak tejfölöm volt, de tejszínnel jobb. A végén, ha újra rotyog, facsarjunk bele egy kis citromot (ízlés szerint ki mennyire szereti savanykásan).

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmm, ez is micsoda ötlet!:)
W-n írtma privit, főzés ügyben, majd légyszi nézd meg!köszi:)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Nagyon jo nez ki....sose csináltam és most jo volna kostolni!!!
Jövök ebédelni!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Dijak várnak reád nálam!!!

egycsipet írta...

Jól hangzik! :)

Mónika írta...

Egy pici falu, pici iskolai menzáján ettem. Még a számban az íze. Köszi, hogy eszembe juttattad.

Andi/cuki írta...

De szép, gyöngyöző!:-))

Gizi írta...

Nagyon guszta! Az én anyukám is így főzte anno, most pedig én. Nálunk is nyerő. Jó hogy megfőzted, én meg lekoppintom az ötletet és a jövő héten főzök is egy adagot.:)

Andi írta...

Nagyon jó ötlet. El is mentettem...

Bianka írta...

Köszönöm Lányok, én is anyumnál ettem utoljára

Köszi Judy, majd hétfőn én is megírom :)))