Ne röhögjetek ki, hogy kolbászt tettem a fasírtba, de nagyon finom lett. Mint tudjátok azért a csirkének nincs annyira intenzív íze, mint a sertéshúsnak, de főzeléket készítettem és hirtelen valami feltétek kellett produkálnom hozzá. Még volt fagyasztott darált csirke mellem, így jó ötletnek tűnt abból készíteni a fasírtot. De mivel a férjem igazi húsevő, valami komolyabb ízzel is meg kellett spékelnem. Ezentúl is így fogom készíteni a csirkéset.
40 dkg darált csirke mell – egy arasznyi kolbász – 4 fokhagyma – só – bors – pirospaprika – 2 tojás – zsemlemorzsa – 1 zsömle
Először is azzal kezdjük, hogy a kolbászról lehúzzuk a hártyát, kisebb kockákra vágjuk és ledaráljuk, vagy a turmixgépbe széttrancsírozzuk. Belekeverjük a húsba, amihez hozzátesszük a beáztatott és kinyomott zsömlét, az áttört fokhagymát és ízlés szerinti fűszerezést. Én szoktam egy kis szemlemorzsát is tenni bele, mert szárazabban szeretjük. Majd megformázzuk és megforgatjuk zsemlemorzsában. Forró olajban készre sütjük. Főzelékhez vagy bármilyen körettel is fogyaszthatjuk.
2010. jún. 10.
Kolbászos csirke fasírt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Hú, de jó ötlet!küldj kicsit erre is vmi salival!:)
Finom lehet nagyon! Biztos Mi is szeretnénk...
Szívesen ennék belőle! Nekem is küdlesz ? :)))
Kiváló ötlet!
Szerintem szuper! :)
Nagyon jó! Nálunk három nagyon húsevő férfi van !
Kérek szépen egy, két...három fasirtot! :)
Nagyon nagyon guszta!
Mindenkinek köszönöm.
Tényleg érdemes kipróbálni ;)
Én egyáltalán nem nevetlek ki, mert a csirkemellét egyszer én is véletlenül szaporítottam kolbászhussal, s azóta sem szoktunk le róla :) :) Júúúúúúj de éhes vagyok, mégjobban, mint a finomfőzeléknél......... kéreeeeeek
Dehogy röhöglek ki, inkább kipróbálom :)
Mindenkinek köszönöm
Megjegyzés küldése