2010. jún. 10.

Kolbászos csirke fasírt

Ne röhögjetek ki, hogy kolbászt tettem a fasírtba, de nagyon finom lett. Mint tudjátok azért a csirkének nincs annyira intenzív íze, mint a sertéshúsnak, de főzeléket készítettem és hirtelen valami feltétek kellett produkálnom hozzá. Még volt fagyasztott darált csirke mellem, így jó ötletnek tűnt abból készíteni a fasírtot. De mivel a férjem igazi húsevő, valami komolyabb ízzel is meg kellett spékelnem. Ezentúl is így fogom készíteni a csirkéset.

40 dkg darált csirke mell – egy arasznyi kolbász – 4 fokhagyma – só – bors – pirospaprika – 2 tojás – zsemlemorzsa – 1 zsömle

Először is azzal kezdjük, hogy a kolbászról lehúzzuk a hártyát, kisebb kockákra vágjuk és ledaráljuk, vagy a turmixgépbe széttrancsírozzuk. Belekeverjük a húsba, amihez hozzátesszük a beáztatott és kinyomott zsömlét, az áttört fokhagymát és ízlés szerinti fűszerezést. Én szoktam egy kis szemlemorzsát is tenni bele, mert szárazabban szeretjük. Majd megformázzuk és megforgatjuk zsemlemorzsában. Forró olajban készre sütjük. Főzelékhez vagy bármilyen körettel is fogyaszthatjuk.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hú, de jó ötlet!küldj kicsit erre is vmi salival!:)

Dia írta...

Finom lehet nagyon! Biztos Mi is szeretnénk...

Ami írta...

Szívesen ennék belőle! Nekem is küdlesz ? :)))

Andi írta...

Kiváló ötlet!

egycsipet írta...

Szerintem szuper! :)

Mary írta...

Nagyon jó! Nálunk három nagyon húsevő férfi van !

Gál Edith írta...

Kérek szépen egy, két...három fasirtot! :)
Nagyon nagyon guszta!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm.
Tényleg érdemes kipróbálni ;)

Viki írta...

Én egyáltalán nem nevetlek ki, mert a csirkemellét egyszer én is véletlenül szaporítottam kolbászhussal, s azóta sem szoktunk le róla :) :) Júúúúúúj de éhes vagyok, mégjobban, mint a finomfőzeléknél......... kéreeeeeek

Praliné Zsuzsi írta...

Dehogy röhöglek ki, inkább kipróbálom :)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm