Sem férj, sem én nem vagyunk nagy vadas rajongók, de nem csak vad állatokra gondolok, hanem a vadas jellegű ételekre is. Viszont kapva kaptam az alkalmon, hogy egy 2006-os Magyar Konyhában találtam egy hamis vadas receptet. Mondtam egyszer élünk és kipróbálom. Akkora sikere lett, hogy az én igencsak finnyás párom is nagy élvezettel majszolta.
1 csirkemell – 2 csapott kanál cukor – 3 evőkanál olaj – 2 nagyobb sárgarépa – 1 babérlevél – 1 púpos kiskanál mustár – 1 evőkanál liszt – 2 dl tejföl – citrom – só – majoránna – bors
A sárgarépát, megpucoljuk, majd a nagyobb lukú reszelőn, lereszeljük. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a sárgarépát és 1-2 korty vizet. Míg párolódik, csíkokra vágjuk a csirkét és azt is hozzáadjuk a mustárral, babérlevéllel, sóval, borssal, majoránnával együtt. Öntsük fel egy deci vízzel vagy alaplével. Ha a hús már jó, készítsünk egy tejfölös habarást, keverjük bele. Ha lehúztuk a tűzről, ízlés szerint nyomjunk bele citromlevet. Tésztával tálaljuk.
1 csirkemell – 2 csapott kanál cukor – 3 evőkanál olaj – 2 nagyobb sárgarépa – 1 babérlevél – 1 púpos kiskanál mustár – 1 evőkanál liszt – 2 dl tejföl – citrom – só – majoránna – bors
A sárgarépát, megpucoljuk, majd a nagyobb lukú reszelőn, lereszeljük. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a sárgarépát és 1-2 korty vizet. Míg párolódik, csíkokra vágjuk a csirkét és azt is hozzáadjuk a mustárral, babérlevéllel, sóval, borssal, majoránnával együtt. Öntsük fel egy deci vízzel vagy alaplével. Ha a hús már jó, készítsünk egy tejfölös habarást, keverjük bele. Ha lehúztuk a tűzről, ízlés szerint nyomjunk bele citromlevet. Tésztával tálaljuk.
20 megjegyzés:
Én mindig is szerettem a vadast, mivel apukám egyik kedvence, ettünk többször is. Én erről még nem hallottam, jó hogy feltetted, ki fogom majd próbálni. Biztosan nagyon finom:)
Ezt én is szivesen megkóstolnám...:)
Nagyon guszta, így koránjában be is tudnám termelni az egészet.:))
Nemrégiben láttam csirkemellel készült vadast Szemirámisznál, már akkor eldöntöttem, hogy nekem is kikel próbálni, na tuti nem halogatom sokáig.
Én nagy rajongója vagyok vadas ételeknek, és a hamis vadasnak :)
Úgy hogy már indulok is hozzátok :)
Ezt a verziót Én is szeretem!
Hm..megkívántam:D
Finomságos lehet!Ezt még az én kisebbikem is megenné, mondjuk pulykamellből készítve.:-)
Megvan a szombati ebéd, köszi! :):)
Nagyon szeretjük a vadast, persze mi sem vadból. Ezt a változatot is ki fogom próbálni!
Ha nem írtad volna, hogy a Magyar Konyhában találtad azt hittem volna hogy nálam láttad. Mi ugyanis nagy vadas rajongók vagyunk, ám időm nincs sok, így ezzel a hamisítvánnyal szoktam helyettesíteni ezt a valóban finom ételt.
Az enyém ez volt:
http://rapidvacsi.blogspot.com/2010/03/vadas-csirkemell.html
ÁGi
Na szóval, nálunk is valahogy igy készül, de sohasem vad húsból, mert azt egyikünk sem, ill. a családtagok sem nagyon szeretik.
Viszont megadom mindig a módját és hamár egyszer hamis, legalább a zsemlegombóc legyen eredeti mellette :) :)
Egész jó ötletet adtál, mert már a nyár folyamán kiestem a konyhai gondolatokból.
Köszönöm Lányok!
Tényleg nagyon finom
Ági :)))) valóban hasonló
Viki sajnos nem eszi férj a zsemlegombócot, de majd arra is kitalálok valamit :)
Na a vadassal vagyok úgy, hogy még az illatát sem (tudom nem szép dolog) szeretem.
:))
Nagyon guszta lett, és fantasztikusak a képek! :)))
Szia!
jó ötletet adtál, mert nekem fél csirkemellem van készen. Készítek hozzá ilyen szószt,mert anyám nagyon szereti a vadast, de én nem.
Átnézel hozzám picit?
A múltkor én is ilyen hamisat csináltam.Nagy előnye , hogy ez hamar elkészül.
Szeretjük ezt is, és az igazit is.:))
Én is szoktam szárnyasból "vadast" főzni. Más, mint a vad vagy a marha, de finom!
Gyönyörűen néz ki!!!! És ide érzem az ízét-illatát!
Mindenkinek köszönöm
Megjegyzés küldése