Névnapomra a munkatársnőmtől kaptam egy keksznyomót. Munkából hazaérve, ledobtam cókmókom és egyből nekiálltam készíteni egy adaggal, hiszen megígértem, hogy viszek kóstolót :). Sajnos otthon csak darabos mogyoróvajam volt nem fért át a lukon, így csak magát a henger részét tudtam felhasználni, ami nagyon jó ötlet. A recept a benne lévő tájékoztatóból származik.
200g mogyoróvaj – 100g vaj – 2 csomag bourbon vanília – 2 tojás – 300g liszt – fél csomag sütőpor – 4 kanál cukor
Ha nem akarjuk a keksznyomó formáját használni, akkor sokkal jobb a darabos mogyoróvaj, mert sütés után ropogósabb lesz. Ha formázni szeretnénk, akkor simát használjunk.
A mogyoróvajat és a sima vajat olvasszuk meg. Adjuk hozzá a több hozzávalót és keverjük jól át. A cukrot lehet ízlés szerint adagolni, én 4 evőkanállal tettem.
Ha van keksznyomónk használjuk. Ha darabos a tészta, akkor csak a nyomó hengerét használjuk és töltsük meg a masszával. Tegyük fél órára a hűtőbe, majd fél centiket kinyomva, éles késsel válasszuk le a kekszeket. Ha nincs nyomónk formázzunk golyókat, majd lapítsuk el egy kicsit. Távolságot hagyva, Tegyünk sütőpapíros tepsire, mert nőnek, helyezkednek. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan, hogy ne égjen meg, mert úgy a szép, ha világos marad. Hagyjuk pár percig pihenni, majd fogyaszthatjuk is.
200g mogyoróvaj – 100g vaj – 2 csomag bourbon vanília – 2 tojás – 300g liszt – fél csomag sütőpor – 4 kanál cukor
Ha nem akarjuk a keksznyomó formáját használni, akkor sokkal jobb a darabos mogyoróvaj, mert sütés után ropogósabb lesz. Ha formázni szeretnénk, akkor simát használjunk.
A mogyoróvajat és a sima vajat olvasszuk meg. Adjuk hozzá a több hozzávalót és keverjük jól át. A cukrot lehet ízlés szerint adagolni, én 4 evőkanállal tettem.
Ha van keksznyomónk használjuk. Ha darabos a tészta, akkor csak a nyomó hengerét használjuk és töltsük meg a masszával. Tegyük fél órára a hűtőbe, majd fél centiket kinyomva, éles késsel válasszuk le a kekszeket. Ha nincs nyomónk formázzunk golyókat, majd lapítsuk el egy kicsit. Távolságot hagyva, Tegyünk sütőpapíros tepsire, mert nőnek, helyezkednek. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan, hogy ne égjen meg, mert úgy a szép, ha világos marad. Hagyjuk pár percig pihenni, majd fogyaszthatjuk is.
13 megjegyzés:
Igen, úgy tűnik egyet gondoltunk, a tiéd is nagyon guszta:) A mogyoróvaj nagy kedvencem.
TETSZIK! Van még? :-)
De jó!!!
Nyam....
Apetisante...
Guszta! :)
Keksz mágus vagy Bianka! :)
Nagyon guszták!
Hű de guszta, és a kép is nagyon tetszik :)
Hű, nagyon tetszik! Szuperek a képek is! :))
Gyorsan jönnék én is kóstolni :)
Klassz ajándék! Csodás a fotó!
Engem is elfogott megint a kekszláz, ennyi finom kesz látvány után .-)
Nagyon guszta!!! Én is nagyon gondolkodom, hogy neki kéne állni a kekszsütésnek. Szuper ötlet a nyomót, így használni. Eszembe nem jutott volna.:)
Fini lehetett!
Megjegyzés küldése