3-4 alma – fahéj – 1 vaníliás cukor – 10-15 dkg cukor (ízlés szerint) – 2 tojás – 30 dkg rizsliszt – fél sütőpor – egy csipet só – 2 marék dió – citrom
3-4 almát mérettől függően lereszelünk. Hozzáadunk egy kiskanál fahéjat, egy citrom levét, fél citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és sima cukrot. Kóstolgassuk és ízlés szerint a fahéjat és cukrot is pótolhatjuk. Majd 1-2 órát pihenni hagyjuk, hogy az alma levet eresszen. A levét, ne dobd ki, mert azt is felhasználjuk a massza elkészítésekor, az lesz a tészta nedves adaléka. Az almákat nem kell kinyomkodni. Ha már levet eresztett, adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a fél sütőport, egy csipet sót, az apróra tört előre pörkölt diót, ha akarjuk, még adhatunk hozzá kandírozott vagy aszalt kockára vágott gyümölcsöket vagy bármi mást (én most csak diót tettem). Kb. olyan állaga kell, hogy legyen, mint a kuglóf tésztának, nem piskóta jellegű, hanem ragacssósabb, nedvesebb, így, ha szükségesnek érzitek, tegyetek bele még lisztet. Borítsuk egy kikent, kilisztezett őzgerincbe, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Kb. 40 perc. Viszont ha nagyon égne a teteje, lazán fedjük be fényes felületével felfele egy fóliával. A legbiztosabb a tűpróba. Hagyjuk hűlni. Frissen is fogyasztható, de fóliába tekerve 1-2 nap múlva még finomabb.Aki nem akarja rizsliszttel készíteni, teheti sima liszttel is.
9 megjegyzés:
Nagyon guszta.
Nagyon finom lehet és roppant figyelmes vagy!
Istenien néz ki!!
a team melle postazol egy szeletet?
koszi.
Ide is jöhet!:)
Nagyon guszta!!!! El is viszem a receptet és kipróbálom én is.:)
Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!!
Egy-két óra, és az enyém is fenn lesz. Nem is olyan rég végeztem vele, csak az utómunkákkal úszom. Kérlek, nézd meg. Addig is gyönyörködöm a tiédben.
Bianka Hallo Ich wünsche euch ein wunderschönes Weihnachtsfest mit Ihren Lieben. Wie reich ist Ihr Bries. Ich schicke Dir viele Küsse.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése