Hű mindkettő szívem szottya, vagyis nagyon szeretem. Főleg, ha jó fokhagymásra van ízesítve. Valahogy a kelbimbó és a fokhagyma nálam egy párost alkotnak. Igazán izgalmas kis recept. Nem csak főételnek, de meleg előételnek is lehet tálalni, ünnepi asztalon is megállja a helyét valamint köretnek egy roston sült hús mellé. 2 főre
8 nagyobb fej gomba – 16 szem kelbimbó – sajt – 2 gerezd fokhagyma – ételízesítő – só – 5dkg vaj – 1 púpos kanál liszt – tej – szerecsendió – bors – majoránna – metélőhagyma
Egy kis vízben előpároljuk a kelbimbókat. Teszünk hozzá ételízesítőt és egy préselt fokhagymát. Nem kel agyonfőzni, hagyjuk roppanósra, mert majd még megy a sütőbe. Ha megvan, szűrjük le és vágjuk négyfelé.
Közben készítsük el a besamel mártásunkat. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy főzés közben egy sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, egy kisebb préselt fokhagymával, frissel reszelt szerecsendióval és majoránnával ízesítjük. Én még tettem hozzá egy kis szárított metélőhagymát, de az nem fontos.
A felét öntsük egy kivajazott sütőtálba. A megtisztított gombafejeket a szószra tesszük, majd mindegyikre jól megpúpozva a kelbimbókat. A maradék besamellel öntsük nyakon a töltött gombát, majd bőven szórjuk meg sajttal. Fedjük le és tegyük fél órára a sütőbe. Majd fedő nélkül süssük készre.
8 nagyobb fej gomba – 16 szem kelbimbó – sajt – 2 gerezd fokhagyma – ételízesítő – só – 5dkg vaj – 1 púpos kanál liszt – tej – szerecsendió – bors – majoránna – metélőhagyma
Egy kis vízben előpároljuk a kelbimbókat. Teszünk hozzá ételízesítőt és egy préselt fokhagymát. Nem kel agyonfőzni, hagyjuk roppanósra, mert majd még megy a sütőbe. Ha megvan, szűrjük le és vágjuk négyfelé.
Közben készítsük el a besamel mártásunkat. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy főzés közben egy sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, egy kisebb préselt fokhagymával, frissel reszelt szerecsendióval és majoránnával ízesítjük. Én még tettem hozzá egy kis szárított metélőhagymát, de az nem fontos.
A felét öntsük egy kivajazott sütőtálba. A megtisztított gombafejeket a szószra tesszük, majd mindegyikre jól megpúpozva a kelbimbókat. A maradék besamellel öntsük nyakon a töltött gombát, majd bőven szórjuk meg sajttal. Fedjük le és tegyük fél órára a sütőbe. Majd fedő nélkül süssük készre.
18 megjegyzés:
Remek
Recept mentve, mert nagyon tetszik!
A gombát nagyon szeretem, sokfélét csináltam már,töltve is, de ilyet még nem. Isteni! Okvetlenül kipróbálom.
Nekem is kedves ízek :):)
A gomba is, a kelbimbó is jöhet, a többit is mádom, igy aztán küldheted a maradékot :))))
Bombasztikus! Ki fogom próbálni! :-))
Apetisant!
O reteta minunata. Week-end placut!
Nagyon guszta!! Már viszem is a receptet.:)
Inycsiklandoan nez ki !!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nagyon guszta,és változatos ételeket készítesz,nagyon tetszik az egész blogod,de szerintem talán már mondtam is,gratulálok!:-)
Milyen jó ötlet!
Nagyon fincsi! :)
Nagyon finom lehetett.:))
Szia Bianka!
Kérlek holnap reggel (13-án) nézz be hozzám, meglepetés vár!
Köszönöm Lányok!
Nea jaj külön köszönöm
Köretnek is, de akár egy meleg előételnek is kiváló. Ügyes!
Megjegyzés küldése