2011. márc. 8.

Tepsiben sült debrecenis krumpli


Férj hétvégi elő névnapünneplésén kaptam ezt a receptet és mivel másnap a barátaink is felugrottak, gondoltam pont a megfelelő az idő kipróbálni. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, elronthatatlan, ízlés szerint ízesíthető, laktatós és még pénztárcakímélő is.

Min. egy kiló burgonya – egy nagy csomag debreceni (3 pár) – 2 közepes hagyma – 1 paprika – só – bors – petrezselyem - fokhagyma granulátum, vagy frissen préselt fokhagyma – majoránna és ízlés szerinti fűszerek (jelen esetben még egy csipet tárkony, de szerintem a kakukkfű is nagyon illene hozzá) – olaj vagy zsír.

A burgonyát meghámozzuk és közepes kockákra vágjuk. Egy tepsibe olajat vagy zsírt rakunk (én libazsírt) és beletesszük a burgonyát. Megfűszerezzük, majd jól átforgatjuk. Lefedjük, és hagyjuk párolódni, míg a burgonya félig kész. Hozzáadjuk a vékony szeletekre szelt hagymát, paprikát és debrecenit. Fedő nélkül jól átsütjük. Végig folyamatosan, óvatosan forgassuk, hogy a burgonya nem törjön.

12 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon fincsi lehetett!:-)

Hobbychef írta...

Egyszerű, de nagyszerű!

Gizi írta...

Nagyon guszta!!
Nálunk is nagy kedvenc, igaz én egyszerre rápakolok mindent, majd lefedve párolom. Végül leveszem a fedőt, nyakon öntöm felvert tojással és így sütöm még párpercig.:)

Mary írta...

Nagyon jó ötlet és guszta!:)

Andi/cuki írta...

Pont Karácsonyra kaptam egy ilyen tepsit, nagyon szeretem, olyan könnyű elmosni.
Ja, s ez a kaja meg fincsi-fincsi. Jól néz ki nagyon. Kolbásszal szoktam.:-))

Bianka írta...

Köszönöm
Andi-cuki valóban egy áldás ez a tepsi. Nagy, még ha agyon égeted akkor is ki lehet mosni és van teteje. Az enyém már nagyon régi azért ilyen viseltes :)

Éva írta...

Nagyon guszta és tényleg egyszerű ahogy írtad is.Kipróbálom a hétvégén biztos!

Kati írta...

Ínycsiklandó!

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon fini:-))

Nelli írta...

Ebédre jöhet is!:-)Jó kis házi savanyúsággal!:-)

Viki írta...

Kora reggeli izgatás !!!! - de akkor is jöhet/-ne :)) Imádom az egyszerű és nagyszerű ilyeneket :)

WandarArt.Stitch írta...

Szia
Én, mint a magyar ételek, voltam több alkalommal Magyarországon, Budapesten, és más környezetben, nagyszerű ételek, szép szövet, stb .. barátságos emberek, csodálatos ország, én voltam a Balatonnál, nagyon szeretem az országot, de a nyelv nagyon nehéz, tudom, hogy egy pár szót,
Tisztelettel:
Wanda