2011. márc. 15.

Tiramisu (tojásmentes)

Ezt a receptet aputól tanultam. Nagyon könnyű elkészíteni, nem több tíz percnél. Ami még jobb, hogy igazán autentikus íze van és nem édes, bár ez ízlés és cukor kérdése :) Viszont érdemes egy nappal előbb elkészíteni, ami nem is baj. Ahogy én is tettem, hétfőre lett az igazi, amikor is vendégségbe vittük a barátainkhoz.

500g mascarpone – 2 dl habtejszín – 1 kanál cukor + 1 kanál vaníliás cukor – egy kevés vanília esszencia – egy csomag babapiskóta – 3 dl erős kávé – rum – kakaó

Egy tálba bekészítjük a mascarponet, a tejszínt (folyékony állapotban), cukrokat és kevés vanília esszenciát. Robotgéppel nagy fordulatszámon összekeverjük. Lefőzzük a kávét és ízlés szerint rummal ízesítjük. Egy őzgerincet vagy más formát fóliával kibélelünk és az aljára teszünk egy adag krémet, majd jöhet egy sor babapiskóta, krém……és a legvégén egy sor babapiskóta. A babapiskótát felhasználás előtt belemártjuk a kávéba, de tényleg csak mártsuk és ne tartsuk benne, hogy ne ázzon át. Jelen esetben, félig cukros babapiskótát használtam és a cukortalan felét érintettem a kávéhoz.
Ha megvagyunk, tegyük egy napra hűtőbe pihenni, majd borítsuk ki és szórjuk meg kakaóval.

11 megjegyzés:

Túry Amália írta...

Finom! én is a tojásmentes verziót készítem, habár a "nagyok" szerint ez hamis tiramisu, de nem érdekel, én nem szeretek nyers tojást használni...

Praliné Zsuzsi írta...

Csatlakozom Colorshoz, én is ódzkodom a nyers tojástól. Én még fahéjat is szoktam beletenni.

Mary írta...

Ma készítettem egy tiramisu tortát szintén tojás mentesen. Én is tartok a nyers tojástól. Szép lett a tiéd.:)
Enyémet délután teszem fel.

Nelli írta...

Tojást én sem teszek bele, és natur krémsajtból készítem.Nagy adagot kell belőle készíteni mindig és a mascarpone megfizethetetlen lenne.

Szemi írta...

Nagyon jól néz ki! :)

Csatlakozom a tojás nélküli tiramisu-készítők táborához, nekem is ilyen recept van fent a blogomon. ))

Ditta tortái írta...

Nekem mindegy melyik verzió,nem zavar a nyers tojás mindegyik nagyon fincsi:-)Guszta lett nagyon.

babette írta...

Minden mennyiségben jöhet.
Náűlunk is nagy adag készül és én is házi krémet(lecsöpögtetett tejfölt) használok a nagy mennyiséghez, és tojás nélkül.De az az igazság, hogy a komaasszonyom az eredetit készíti és az is nagyon finom:)

egycsipet írta...

:))) Látom, többen állunk hadilábon a nyers tojással.. Én is anélkül készítem és nagyon szeretjük ezt a változatot. :)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nyers tojással nekem semmi bajom télen, de nyáron valóban nem fogyasztom szívesen

María írta...

Én eddig még soha nem készítettem és nem is ettem tiramisut, mert a nyers tojástól féltem. DE tojás nélküli tiramisut és is fogok készíteni!! Köszi!

Jutka írta...

Nagyon finom!