Ezt a receptet aputól tanultam. Nagyon könnyű elkészíteni, nem több tíz percnél. Ami még jobb, hogy igazán autentikus íze van és nem édes, bár ez ízlés és cukor kérdése :) Viszont érdemes egy nappal előbb elkészíteni, ami nem is baj. Ahogy én is tettem, hétfőre lett az igazi, amikor is vendégségbe vittük a barátainkhoz.
500g mascarpone – 2 dl habtejszín – 1 kanál cukor + 1 kanál vaníliás cukor – egy kevés vanília esszencia – egy csomag babapiskóta – 3 dl erős kávé – rum – kakaó
Egy tálba bekészítjük a mascarponet, a tejszínt (folyékony állapotban), cukrokat és kevés vanília esszenciát. Robotgéppel nagy fordulatszámon összekeverjük. Lefőzzük a kávét és ízlés szerint rummal ízesítjük. Egy őzgerincet vagy más formát fóliával kibélelünk és az aljára teszünk egy adag krémet, majd jöhet egy sor babapiskóta, krém……és a legvégén egy sor babapiskóta. A babapiskótát felhasználás előtt belemártjuk a kávéba, de tényleg csak mártsuk és ne tartsuk benne, hogy ne ázzon át. Jelen esetben, félig cukros babapiskótát használtam és a cukortalan felét érintettem a kávéhoz.
Ha megvagyunk, tegyük egy napra hűtőbe pihenni, majd borítsuk ki és szórjuk meg kakaóval.
500g mascarpone – 2 dl habtejszín – 1 kanál cukor + 1 kanál vaníliás cukor – egy kevés vanília esszencia – egy csomag babapiskóta – 3 dl erős kávé – rum – kakaó
Egy tálba bekészítjük a mascarponet, a tejszínt (folyékony állapotban), cukrokat és kevés vanília esszenciát. Robotgéppel nagy fordulatszámon összekeverjük. Lefőzzük a kávét és ízlés szerint rummal ízesítjük. Egy őzgerincet vagy más formát fóliával kibélelünk és az aljára teszünk egy adag krémet, majd jöhet egy sor babapiskóta, krém……és a legvégén egy sor babapiskóta. A babapiskótát felhasználás előtt belemártjuk a kávéba, de tényleg csak mártsuk és ne tartsuk benne, hogy ne ázzon át. Jelen esetben, félig cukros babapiskótát használtam és a cukortalan felét érintettem a kávéhoz.
Ha megvagyunk, tegyük egy napra hűtőbe pihenni, majd borítsuk ki és szórjuk meg kakaóval.
11 megjegyzés:
Finom! én is a tojásmentes verziót készítem, habár a "nagyok" szerint ez hamis tiramisu, de nem érdekel, én nem szeretek nyers tojást használni...
Csatlakozom Colorshoz, én is ódzkodom a nyers tojástól. Én még fahéjat is szoktam beletenni.
Ma készítettem egy tiramisu tortát szintén tojás mentesen. Én is tartok a nyers tojástól. Szép lett a tiéd.:)
Enyémet délután teszem fel.
Tojást én sem teszek bele, és natur krémsajtból készítem.Nagy adagot kell belőle készíteni mindig és a mascarpone megfizethetetlen lenne.
Nagyon jól néz ki! :)
Csatlakozom a tojás nélküli tiramisu-készítők táborához, nekem is ilyen recept van fent a blogomon. ))
Nekem mindegy melyik verzió,nem zavar a nyers tojás mindegyik nagyon fincsi:-)Guszta lett nagyon.
Minden mennyiségben jöhet.
Náűlunk is nagy adag készül és én is házi krémet(lecsöpögtetett tejfölt) használok a nagy mennyiséghez, és tojás nélkül.De az az igazság, hogy a komaasszonyom az eredetit készíti és az is nagyon finom:)
:))) Látom, többen állunk hadilábon a nyers tojással.. Én is anélkül készítem és nagyon szeretjük ezt a változatot. :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nyers tojással nekem semmi bajom télen, de nyáron valóban nem fogyasztom szívesen
Én eddig még soha nem készítettem és nem is ettem tiramisut, mert a nyers tojástól féltem. DE tojás nélküli tiramisut és is fogok készíteni!! Köszi!
Nagyon finom!
Megjegyzés küldése