Kacsacombot sütöttem, csak egy baj volt vele, hogy kimerültek a köretre vonatkozó ötleteim. De milyen a sors. Apuéknál jártam, amikor is a kezembe került egy tíz év körüli receptújság, amiben kacsamell volt chilis babbal. Gondoltam miért ne próbálhatnám ki kacsacombbal :)
Kacscomb elkészítését ITT találjátok, csak most ne tegyünk rá narancsot.
Bab: 2 konzerv vörös bab – 1 hagyma – fél paprika – 3 fokhagyma – olaj – liszt – só – bors – pirospaprika – majoránna – oregano – 2 kis konzerv paradicsompüré – chili (por vagy egész) – cukor
Az apróra vágott hagymát, paprikát megdinszteljük egy kis olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket egy fél bögre vizet és hagyjuk vagy öt percet rotyogni. A babot leszűrjük és az alapunkhoz tesszük, majd újra öt percet hagyjuk összeforrni. Ezek után jöhet a paradicsompüré, ízlés szerinti cukor, amitől selymesebb lesz az ételünk. A csípős részét is mindenki szájíze szerint adagolja. Nálunk inkább pikáns lett. Ha nem lenne chili, akkor bármilyen csípős paprikát vagy adalékot adhatunk hozzá. A legvégén egy fokhagymás rántással besűrítjük.
Kaptam két aranyos díjat, amit most kivételesen inkább az ételeim kapták.
Egyiket Jutkától a Zsebes karajért, a másikat Martinellitől a Diós rumos szeletért
Nagyon szépen köszönöm és sok szeretettel továbbítanám a követekző bloggereknek és ételiknekLimara haburgerzsemléje
Horasz Tacoja
Dia olivabogyós kiflije
Ms. Poppy Piskótatekercs pikótája
Kacscomb elkészítését ITT találjátok, csak most ne tegyünk rá narancsot.
Bab: 2 konzerv vörös bab – 1 hagyma – fél paprika – 3 fokhagyma – olaj – liszt – só – bors – pirospaprika – majoránna – oregano – 2 kis konzerv paradicsompüré – chili (por vagy egész) – cukor
Az apróra vágott hagymát, paprikát megdinszteljük egy kis olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket egy fél bögre vizet és hagyjuk vagy öt percet rotyogni. A babot leszűrjük és az alapunkhoz tesszük, majd újra öt percet hagyjuk összeforrni. Ezek után jöhet a paradicsompüré, ízlés szerinti cukor, amitől selymesebb lesz az ételünk. A csípős részét is mindenki szájíze szerint adagolja. Nálunk inkább pikáns lett. Ha nem lenne chili, akkor bármilyen csípős paprikát vagy adalékot adhatunk hozzá. A legvégén egy fokhagymás rántással besűrítjük.
Kaptam két aranyos díjat, amit most kivételesen inkább az ételeim kapták.
Egyiket Jutkától a Zsebes karajért, a másikat Martinellitől a Diós rumos szeletért
Nagyon szépen köszönöm és sok szeretettel továbbítanám a követekző bloggereknek és ételiknekLimara haburgerzsemléje
Horasz Tacoja
Dia olivabogyós kiflije
Ms. Poppy Piskótatekercs pikótája
Valamint, Foodafoktól és Barbitól is kaptam díjat, amit nagyon szépen köszönök. Viszont ezeket a kedves meglepetéseket, minden kedves blogtársamnak szeretném továbbadni, hiszen mindenki nagyon sokat dolgozik a blogján
8 megjegyzés:
Gratulálok a díjakhoz!:-)
Finomat hoztál megint nekünk!
O mancare foarte gustoasa! Felicitari si pentru premii...le meriti cu adevarat! O zi cat mai placuta!
Tényleg jó ötlet ezzel a körettel, de külön is nagyon finomak.
hú, erre csak az mondható, hogy hatványozott élvezetek.
Nagyon guszta a kacsa sülted! Gratulálok a díjakhoz!
Köszönöm szépen!:))
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
O mancare pe gustul meu. Pup!
Megjegyzés küldése