2011. jún. 27.

Ribizlis, mogyorós-mandulás blondies

Nekem a browni legyen fekete vagy fehér egy kicsit túl édes. Bár ez nem akadály, hogy szeresem és szívesen süssem. Még a Ribizlis pohárkrém utána marad egy dobozka gyümölcs, így gondoltam ezzel kompenzálom az édes érzetet és adok hozzá egy kis savanykás ízvilágot. Nekem bejött :)


20 dkg mogyoróvaj (darabos) – 10 dkg vaj – 5dkg mandula forgács + a tetejére – 10 dkg cukor – 20 dkg liszt – 2 tojás – 2 teáskanál vanília aroma – egy teáskanál sütőpor – két kanál tej – két kis tábla fehér csoki – egy kis doboz ribizli
A fehér csokit érdemes jóval előbb kivenni és meleg helyre tenni, hogy felolvadjon, mert akkor nem kell törögetni és megolvasztani, hanem simán a robotgéppel bele lehet keverni a masszába. A cukrot, az olvasztott vajjal és mogyoróvajjal, vaníliával, fehér csokoládéval és tojással habosra keverem. Majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot a mandulával zárva. Egy kisebb tapadásmentes tepsibe (vagy kikent és lisztezett) töltjük, bőségesen megszórjuk ribizlivel és mandula forgáccsal, majd 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 20-25perc.

5 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Szívesen megkóstolnám, nagyon szeretem a ribizlis sütikéket!

Ditta tortái írta...

Én is megkóstolnám,nagyon szép és guszta lett!

Kati írta...

Sajnos nem hiányzik tőlem az édesség, de nagyon szívesen megkóstólnám, nagyon mutatós lett.

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Vicuska írta...

(nagyokat nyelve) hát ez finom lehet!!!