2011. jún. 6.

Tojásos, zöldséges csirkemell tekercs

Ez a hústekercs egy nagyon finom hidegtál részeként lett készítve. Nem csak könnyű, és finom, de nyárisan üdítő látványt is nyújt. A fényképen a tekercs melletti barna hús nem a leírt recepthez tartozik, az töltött libanyak.

Hús: 1 nagy csirkemell – só – bors
Tojás: 4 tojás – petrezselyem – só – bors – piros pritamin paprika – hagyma

A csirkemellett kettéválasztjuk. A fél mellett bevágjuk, hogy nagy lappá szét tudjuk nyitni, majd enyhén megklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal és elfektetjük egy kiolajozott alufóliára.
A tojásból készítünk egy nem túl kemény rántottát. Magát a tojást sóval, borssal és petrezselyemmel fűszerezzük. Aki szereti, tehet bele egy kevés lestyánt, de tényleg keveset. A tojás felét fektessük el a húsra, majd szórjuk meg apróra vágott paprikával és hagymával. Hagyma nem fontos. A fóliával jó szorosan tekerjük fel és fóliástól tegyük a sütőbe. A másik féllel is ugyanúgy járjunk el. Kb. 20-30 per után csomagoljuk ki és süssük készre.

13 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Hű de jól néz ki !

Kati írta...

Ínycsiklandó, nagyon szép.

Nelli írta...

De jól néz ki!Hidegtálra is kitűnő lehet!

Kreatív konyha írta...

De jól néz ki!!! Holnapra ebédre jöhetne is!

Angéla írta...

Nagyon guszta, meg van mit készítek el hétvégi ebédnek.

Kósa Márta írta...

Micsoda jó ötlet!

Dia írta...

Mutatós! Igazi vendégváró

Ditta tortái írta...

Hú,nagyon jól néz ki!

Kricky írta...

hűűű ez nagyon guszta!

sara & Miki írta...

E un platou foarte elegant. Pup!

Barbi konyhája írta...

Nagyon szép étel, ez csak finom lehet! :)

4Gyerek írta...

gondolom élőben is volt sikere. mert itt már áradozunk rendesen.

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm