2011. júl. 22.

Egy nehéz nap gyors vacsorája

Hosszú volt a mai nap. Nem is hosszú inkább végtelennek tűnt. Persze ennek meg is volt az oka, hiszen csütörtökön este céges partin voltam. Bár én, mint Hamúpipőke éjfélkor hívtam a taxit és csöndben elillantam, de mások reggelig ropták. Ma meglepően csend volt a folyósokon és mindenki, zombiként intézte a dolgait. Nos, nekem nem is ez az este hagyott nyomott az elmémben, hanem az egész hét, így valami könnyen elkészíthetőt kellett kitalálnom, hogy akkumulátorjaimat ne terheljem túl :).

1 csirkemell – húsfűszer (sültcsirke) – olaj – burgonya – tej – vaj vagy margarin – saláta – ecet – só – cukor – fokhagyma – újhagyma Kezdjük a hússal. Míg fő a burgonya addig egy kicsit áll és átjárja a fűszer íze. Vágjuk a mellett nagyobb kockákra és keverjük össze a húsfűszerrel és 3-4 lögyböletnyi olajjal.
A burgonyából készítsünk egy burgonyapürét. Nekem ez az egyik kedvenc köretem sok-sok margarinnal habosra keverve.
A húst csak fogyasztás előtt süssük ropogósra. Olaj már nem szükséges, mert páccal együtt ötjük a serpenyőbe.
Salátával tálaljuk. Ezt mindenki ízlése szerint készítse, mert van, aki savanykásabban van, aki édesebben szereti. Én még szeretek bele vágni egy gerezd fokhagymát és egy újhagymát vagy pórét is.

6 megjegyzés:

Elif írta...

Legeslegjobb gyors vacsora!

Kósa Márta írta...

Krumpli püréhez vajat teszek, az az igazi szerintem. A margarint, ha lehet száműzöm a konyhából...
Csirke receptet elviszem -köszi!

Éva írta...

Nagyon fincsit és gyorsat főztél! Jó pihenést és feltőltődést kívánok a hétvégére neked!

Vicuska írta...

Ez isteni kis kaja lett, én is így szeretem garnírungnak a tört krumplit, leheletnyi szerecsendiót szoktam még belekeverni, ha éppen nem felejtem el :)

Bianka írta...

Köszönöm

Unknown írta...

Hihi, imádom ezt a szót: lögyböletnyi ... :):)