Nagyon szeretem a krumplis ételeket, főleg ha rakott és bővelkedik sok finomsággal. Nos, ez ilyen. Meglátni és megszeretni recept volt. Az alapokat egy burgonyás receptújságból lestem el, csak más feltétekkel gazdagítottam. Hogy miért pizza a neve? Talán az elrendezés miatt, vagy azért, hogy ha nem vagyunk burgonya rajongok, kelt tésztával is elkészíthető, csak akkor kevesebb tojás öntettel.5 szem közepes burgonya (vagy függ az edény nagyságától) – arasznyi kolbász – 4 szelet bacon szalonna – 2 újhagyma vagy arasznyi póré – fél kápia paprika – 10 dkg sajt – 4 tojás – só – bors – szerecsendió – majoránna – petrezselyem – pirospaprika – 2,5 dl tej
Kenjünk ki egy hőálló tálat. A burgonyát hámozzuk meg, szeljük vékonyra és helyezzük a tálba egymásra lapolva (enyhén sózzuk, de óvatosan, mert a tojást is sózzuk). Szórjuk meg a kolbásszal, apróra vágott hagymával, paprikával.
Készítsük el az öntetet. Verjük fel a tojást, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, majoránna, petrezselyem, csipet pirospaprika), keverjük bele a reszelt sajtot és tejet. Öntsük nyakon a burgonyát és fektessük rá a kisebbre vágott bacon szalonnát. Tegyük sütőbe. 180 fokon süssük min. 40 percig. Az első tíz perc után fedjük le fóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Az utolsó tíz percben meg vegyük le róla, hogy ropogósra süljön a szalonna. Hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyebben vágható legyen.
Kenjünk ki egy hőálló tálat. A burgonyát hámozzuk meg, szeljük vékonyra és helyezzük a tálba egymásra lapolva (enyhén sózzuk, de óvatosan, mert a tojást is sózzuk). Szórjuk meg a kolbásszal, apróra vágott hagymával, paprikával.
Készítsük el az öntetet. Verjük fel a tojást, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, majoránna, petrezselyem, csipet pirospaprika), keverjük bele a reszelt sajtot és tejet. Öntsük nyakon a burgonyát és fektessük rá a kisebbre vágott bacon szalonnát. Tegyük sütőbe. 180 fokon süssük min. 40 percig. Az első tíz perc után fedjük le fóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Az utolsó tíz percben meg vegyük le róla, hogy ropogósra süljön a szalonna. Hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyebben vágható legyen.
17 megjegyzés:
Ajaj a fogyókúrám. Nagyon jól néz ki. Köszi a receptet.:)
Jól hangzik!
Nagyon guszta és biztos finom étel.Gyönyörű színkavalkád,szépek a képeid nagyon.
Ingrediente apetisante, cred ca-i tare bin. Pup!
Ha pizza, ha nem, de nagyon guszta. A napokban én is hasonlót készítettem brokkolival.
Nagyon guszta! :)
Igencsak finomnak néz ki ! Sok jó finomsággal van megpakolva!
Az a keresztmetszet.... meg az a sütés előtti fotó.
Egy szerencse, ebédeltem.
Istenem, milyen kívánatos!
Sokat szoktam nálad időzni, de most elhuzok, mert elkezdett hangosan korogni a gyomrom.
Nagyon-nagyon fincsi lehetett, érdemeslenne krumplit vennem. Nálunk ugyanis csak én vagyok krumplis. Oldalbordának izzad a lába a krumplitól :)- mondja ő!
Szerintem ez egy "deep dish=mely edenyu" pizza amit a Sziciliak, es a Napoliak keszitik.
Nagyon guszta, es finom!!!
Gusztusos!
Nagyon szépen köszönöm
Elmentettem, biztos, hogy elkészítem.
ui.Továbbra is rajongok a receptjeidért, köszönet értük tényleg!
Ági
Ez is fantasztikusan néz ki, mint minden recept, amit megosztasz velünk!
Kérlek látogass meg, szeretnélek egy díjjal megajándékozni!
Bianka nézzél már be hozzám, kíváncsi vagyok a véleményedre!
Nagyon guszta, és biztos finom is! Nemrég kaptam egy pita-tálat, és már fel kellene avatnom. Ezt az ételt talán elkészíthetem benne, nem? Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a receptet!
Megjegyzés küldése