2011. szept. 14.

Cayen borsos, metélőhagymás csirkeszárnyak, zellerleveles krumplipürével

A szárny a kedvenc csirke részem, főleg ha szép ropogósra van sütve, akkor csonton kívül semmit sem hagyok a tányéron. Köretnek meg valami különlegesebbre vágytam, így jött a zellerleveles ötlet, mivel még volt egy csomó zöldem a húslevesbe használt gumórol.

Egy kiló csirkeszárny – só – bors – cayen bors – pirospaprika – metélőhagyma – petrezselyem –majoránna – fokhagyma – sütőzacskó – burgonya – vaj vagy margarin – tej – zellerlevél Megpucoljuk a szárnyakat, majd átdörzsöljük az előre elkevert fűszerekkel, préselt fokhagymával, apróra szelt zöldfűszerekkel. Mivel nincs se kertem, se teraszom, de még egy jóravaló párkányos sem, szárított metélőhagymát használtam. A hús csípősségét a cayen borssal tudjuk szabályozni. Tegyük a sütőzacskóba, zárjuk le, majd szúrjunk bele párat, hogy a gőz távozhasson. Az első fél órába lazán egy fóliát is rá szoktam tenni. Ha letelt az idő nyissuk szét a zacskót és süssük ropogósra. Mivel a lé pirospaprikás, hogy ne égjen oda, érdemes a szárnyakat átrakni egy sütőpapíros tepsire. Nekem emiatt igazán finom ropogósra sültek. A zellerleveles burgonyapürét mindenkinek ajánlom nagyon finom. Készítünk egy krumplipürét (főtt burgonya, só, vaj vagy margarin és tej), majd belevágunk apróra szelt zellerleveleket. Az egészet habosra keverjük.

12 megjegyzés:

Nelli írta...

Mindkettőt szoktam csinálni.Nagyon finom párosítás!A krumplisalátába is szoktam belereszelni zellert, finommá és különlegessé teszi.A szárnyról hetek óta beszélgetünk,de most már tényleg az asztalra kerül.:-)

Petra írta...

Gyönyörű pirosak a csirkeszárnyak. Igazad van csak így az igazi. A zelleres krumplipürét is nagyon szeretem. :))))

Okki írta...

Nagyon guszta!

Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám :)

Kreatív konyha írta...

Ezt kérem ma ebédre!!! Imádom a csirkeszárnyat, de mégis annyira ritkán készül nálunk. Na de most ezen változtatok!

Barbi konyhája írta...

Maradt valami vacsira? mert mennék!!!
Illéskrisz szavával élve, bitang jól néz ki! :)

Kati írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kati írta...

Először zellerlevest olvastam, mikor alaposabban olvasom, hát zellerleveles krumplipüre, :)), de pihent vagyok. Finom lehet.

Éva írta...

Nagyon finomat főztél! Szívesen megkóstoltam volna?:-)

4Gyerek írta...

ilyen pürét még nem ettem. mosza.

csirkeszárnyat nem próbáltad meg úgy megmacerálni ahogy abban a filézős filmben volt amit Viki osztott meg?

Elisabeth írta...

Ügyes vagy Bianka...megmondom őszintén!
Guszta, és finom ropogós a csirkeszárny, csa a cayennel kell egy kicsit vigyázni, mert ami nálunk kapható, az nagyon, de halálig nagyon csipős. Én inkább a csipős pirospaprikával, fokhagyma porral, só és borsal szoktam be izesiteni!
A krumpli pire is finom a zellerlevéllel, ami izt, és szép zöl kis szinességet is ad hozzá!
xoxo

Reka írta...

Erdekes parositas. A csirkeszarnyak nagyon finomak lehetnek!!!!

Bianka írta...

Köszönöm